Dilated Peoples

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dilated Peoples
Dilated peoples-01.jpg
Tiedot
Toiminnassa 1992–
Kotipaikka  Yhdysvallat, Kalifornia
Laulukieli englanti
Jäsenet

DJ BabuDJ
EvidenceMC
Rakaa Irisciense, MC

Levy-yhtiö

ABB Records, -1999
Capitol Records, 2000-2006

Dilated Peoples on kalifornialainen hip hop -ryhmä. Yhtye saavutti suuren suosion underground hip hop -yhteisön keskuudessa, mutta sai myös pientä näkyvyyttä valtavirrassa ”This Way” kappaleellaan, jossa oli mukana myös Kanye West. Yhtye pääsi Britannian singlelistan Top 40:een kahdella kappaleella, ”This Way” ja ”Worst Comes To Worst”. Yhtyeen jäsenet ovat DJ Babu (tuottaja ja DJ), Evidence (MC) ja Rakaa Iriscience (MC).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DJ Babu, Evidence ja Rakaa perustivat yhtyeen vuonna 1992. Vuonna 1995 yhtye äänitti albumin nimeltä Imagery, Battle Hymns & Political Poetry, jota ei koskaan julkaistu. Albumista on kuitenkin myöhemmin levinnyt piraattikopioita.

Levy-yhtiö ABB Records julkaisi yhtyeen ensimmäiset singlet Third Degree vuonna 1997 ja Work the Angels vuonna 1998. Sen jälkeen yhtye teki julkaisusopimuksen Capitol Recordsin kanssa ja julkaisi vuonna 2000 ensimmäisen kokopitkän albuminsa The Platform.

Yhtyeen toinen albumi Expansion Team julkaistiin vuonna 2001 ja sen tuotti The Alchemist. Kappaleessa Worst Comes To Worst yhtye käytti hyödykseen lauluraitaa Mobb Deepin kappaleesta Survival of the Fittest ja musiikkiraitaa William Bellin kappaleesta I Forgot to be Your Lover. Albumi sijoittui kahdeksanneksi Billboardin Top R&B/HipHop Album Chart -listalla ja 36:nneksi Billboard 200 -listalla.

Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu kolmas albumi, Neighborhood Watch sijoittui 55. Billboard 200 -listalle myytyään 143 000 kopiota Yhdysvalloissa. Se sisälsi myös bonuskappaleen This Way, jossa oli mukana tuottajana toiminut Kanye West. Albumin kappale Who´s Who? sijoittui myös 35:nneksi UK Singles Chart -listalla.

Neljäs albumi 20/20 julkaistiin vuonna 2006. Sen jälkeen yhtye jätti Capitol Recordsin päättäen neljä albumia kestäneen yhteistyön. Yhtye teki myös yhteistyötä underground hip hop -ryhmän Global Warningin kanssa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Single "Back Again" oli pelin Fight Night: Round 3 soundtrackilla. Se on kolmas EA:n peleistä, jolla esiintyy yhtyeen kappale. "Back Again" oli myös MLB 06: The Show'n soundtrackilla. Neighborhood Watchin kappale, "Who´s Who?", oli myös Need for Speed: Underground ja SSX 3 -pelien soundtrackeissa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Platform (2000)
  • Expansion Team (2001)
  • Neighborhood Watch (2004)
  • 20/20 (2006)
  • Directors Of Photography (2014)
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.