Devon Murray

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Devon Murray
Devon Murray 2.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 28. lokakuuta 1988 (ikä 32)
Kildaren kreivikunta, Irlanti
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit Seamus Finnigan
(Harry Potter -elokuvasarja)
Aiheesta muualla
www.devonmurray.net
IMDb

Devon Michael Murray (s. 28. lokakuuta 1988 Kildaren kreivikunta) on irlantilainen näyttelijä. Hän on tunnettu roolistaan Seamus Finniganina Harry Potter -elokuvasarjassa. Lisäksi hän on näytellyt Christyä elokuvassa This Is My Father, Malachya elokuvassa Seitsemännen portaan enkeli ja Geoffreyta elokuvassa Yesterday's Children.

Murray syntyi Kildaren kreivikunnassa Irlannissa, ja on Michael ja Fidelma Murrayn ainoa lapsi. Menestyttyään maanlaajuisesti laulamalla kykykilpailuissa hän liittyi Billie Barryn esiintymiskouluun. Myöhemmin hän siirtyi The National Performing Arts School -esiintymiskouluun, ja menestyi menestymistään sitä mukaa kun hän kasvoi ja kehittyi. Murrayn näyttelijänura kuitenkin alkoi elokuvan This Is My Father myötä, mikä avasi ovet suurille elokuvarooleille. Seitsemännen portaan enkeli ja Yesterday's Children soivatkin Murraylle maailmanlaajuista huomiota ja auttoivat häntä pääsemään Seamus Finniganin rooliin Harry Potter -elokuviin.

Murray on kokenut ratsastaja, ja hän on kilpaillut lukuisissa kisoissa ympäri Irlantia. Hän on myös voittanut useita mitaleita. Muita Devonin harrastuksia ovat rullalautailu, mönkijät, tanssiminen ja rapmusiikki. Hän on sanonut ihailevansa muun muassa irlantilaismuusikko Christy Moorea.lähde? Murray on roomalaiskatolinen.

Murraylla on hallussaan epävirallinen sauvanrikontaennätys, sillä Harry Potter -elokuvien kuvauksissa hän on rikkonut yhteensä yli 10 taikasauvaa.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.