Des’ree

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Desirée Annette Weeks, taiteilijanimeltään Des’ree, (s. 30. marraskuuta 1968 Lontoo) on brittiläinen laulaja ja R&B-artisti, joka nousi kuuluisuuteen 1990-luvulla. Hänet tunnetaan hiteistään ”Feel So High”, ”You Gotta Be”, ”Life” ja ”Kissing You”. Des’ree ei ole julkaissut musiikkia vuoden 2003 Dream Soldier -albumin jälkeen.

Des’ree syntyi Etelä-Lontoossa Englannissa. Hänen äitinsä on syntyjään guyanalainen ja isä kotoisin Barbadokselta. Des’ree tutustui musiikkilajeihin jazz ja reggae vanhempiensa kautta. Hän päätti lähtevänsä musiikkiuralle 11-vuotiaana oltuaan kahden vuoden matkalla Barbadoksella perheensä kanssa. Des’ree levytti musiikkinsa Sony Music -yhtiölle. Vuonna 1994 hänen singlensä ”You Gotta Be” menestyi hyvin Billboard Hot 100 -listan sijalla 5 ja oli kolminkertainen hitti Iso-Britanniassa. Se oli myös VH1-kanavan soitetuin kappale. Vuonna 1991 julkaistu debyyttisingle ”Feel So High” oli niin ikään menestys, sille kuvattiin kaksi musiikkivideota ja kappale oli kymmenen parhaan joukossa useissa maissa.

Menestyksen myötä Des’reen toinen studioalbumi I Ain’t Movin’ myi maailmanlaajuisesti noin 2,5 miljoonaa kappaletta. Tällöin hän teki myös kiertueen Yhdysvalloissa. Des’ree lauloi singlensä ”Kissing You” elokuvan William Shakespearen Romeo ja Julia soundtrackille. Vuonna 1998 julkaistu single ”Life” oli valtava hitti Euroopassa ja se oli listaykkösenä useissa maissa. Des’ree voitti parhaan naisartistin BRIT Awardin vuonna 1999.[1]

Des’reen musiikkiura alkoi hiipua 2000-luvulle tultaessa ja päättyi vuonna 2003, jolloin hänet erotettiin levy-yhtiöstään. Vuonna 2007 hän oli otsikoissa nostettuaan syytteen laulaja Beyoncéa vastaan ”Kissing You” -kappaleen luvattoman cover-version takia. Des’ree asuu nykyään Edmontonissa, Kanadassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Des'ree takes bad lyric top spot BBC News. 4.5.2007. Viitattu 17.1.2015. (englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.