Deepolis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deepolis
Kehittäjä Bigpoint
Julkaisija Bigpoint
Julkaistu
Lajityyppi Toimintapeli / Ammuntapeli
Pelimuoto Moninpeli
Alusta PC MAC Linux
Jakelumuoto Web
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Deepolis on 3D-selainpeli, jonka julkaisija on Bigpoint. Deepolis julkistettiin joulukuussa 2008. Peli on saatavilla tällä hetkellä 20 eri kielellä.

Peli voitti Red Dot -designpalkinnon (Communication Design) 2009 kategoriassa ”Digitaalipelit”.[1] Deepolis on saanut maininnan saksalaisilta ryhmästä “Paras selainpeli vuonna 2009”[2][3]

Pelin ohjeistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deepoliksessa pelaaja toimii sukellusveneen komentajana ja hänen tehtävänään on upottaa toisten pelaajien aluksia ja suorittaa tehtäviä. Tästä saa kokemuspisteitä (KP), jotka takaavat etenemisen pelin eri tasoille. Pelaajilla on käytettävissään kolme erilaista vedenalaista maailmaa.

Pelaajat voivat muodostaa klaanin taistellakseen tietokoneen ohjaamia hahmoja tai muita klaaneja vastaan. Yksittäisen pelaajan on myös mahdollista nostaa omaa tasoaan.

Pelin päätarkoitus on voittaa jackpot, joka parhaimmassa tapauksessa voi olla jopa 10000 euroa. Kaikki tähän taisteluun osallistuvat taistelevat toisiaan vastaan yhdellä tähän tarkoitukseen olevalla kartalla. Euroja saa kerättyä merenpohjasta löytyvistä esineistä. Jos pelaaja ei saa kerättyä koko summaa, niin hänellä on kuitenkin mahdollisuus voittaa se summa, jonka olet siihen mennessä saanut kerättyä.

Kustannukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on maksuton, mutta pelaajat voivat ostaa erilaisia aluksia, aseita, varusteita tai ammuksia “helixillä”. Helix on pelivaluuttaa, jota voi ostaa oikealla rahalla. Helixä voi hankkia myös keräämällä, suorittamalla erikoistehtäviä tai upottamalla muita aluksia. Ostotapoja on esim. puhelin, tekstiviesti, tilisiirto, luottokortti jne.

Pelissä on käytössä myös toinen pelivaluuttaa ”cel”. Myös sitä voi saada upottamalla muita aluksia tai keräämäällä. Cel-valuuttaa voi käyttää pelissä olevassa huutokaupassa.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deepolis perustuu täysin Adobe Flashiin. Tämän tuloksena sinä voit pelata peliä ihan millä tahansa käyttävissä olevalla WWW-selaimella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]