Dave Manson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dave Manson
Henkilötiedot
Syntynyt27. tammikuuta 1967 (ikä 57)
Prince Albert, Saskatchewan, Kanada
Kansalaisuus  Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka puolustaja
Maila vasen
Pituus 188 cm
Paino 92 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1986–2002
Seurat Chicago Blackhawks (NHL)
Edmonton Oilers (NHL)
Winnipeg Jets (NHL)
Phoenix Coyotes (NHL)
Montreal Canadiens (NHL)
Dallas Stars (NHL)
Toronto Maple Leafs (NHL)
NHL-varaus 11. varaus, 1985
Chicago Blackhawks

David Manson (s. 27. tammikuuta 1967 Prince Albert, Saskatchewan, Kanada) on kanadalainen, uransa lopettanut ammattilaisjääkiekkoilija, joka edusti NHL-liigassa pelatessaan seitsemää eri seuraa. Nykyään Manson toimii jääkiekkojoukkueiden valmentajana ja omistaa myös Extreme Pita -ravintolaketjun ravintoloita Kanadassa.

Chicago Blackhawks varasi Mansonin ensimmäisen kierroksen 11. varausnumerolla NHL:n varaustilaisuudessa 1985. Pelatessaan Winnipeg Jetsissä hän toimi myös joukkueensa varakapteenina.

Manson tunnettiin aikanaan taitavasta ja kovasta fyysisestä pelityylistään, ja hän oli koko liigan parhaimpia taklaajia. Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Manson pelasi 63 ottelua ja teki niissä tehot 1 + 8 = 9 ja sai 146 jäähyminuuttia. Tämän takia Manson joutui hakemaan vauhtia NHL-uraansa Chicagon farmiseurasta.

1990-luvun puolestavälistä 2000-luvun alkuun Manson vaihtoi seuraa yllättävän nopealla tahdilla, kun Winnipegistä Phoenixiin muuttanut Jets kauppasi hänet Montreal Canadiensiin, josta matka jatkui kolmannen kauden puolessavälissä takaisin Chicagoon, josta hänet viimeisellä kaudellaan myytiin Dallas Starsiin. Tämän jälkeen Manson pelasi kaksi kautta Torontossa, jonka jälkeen pelasi AHL-liigassa kaksi ottelua tehopisteittä, sillä siirtyi otteluiden jälkeen takaisin Dallasiin, jossa pelasi viimeisen kautensa (34 ottelua) tehoilla 0 + 1 = 1.

Uransa aikana Manson istui rangaistusaitiossa varsin tiuhaan, sillä 3 000 rangaistusminuutin rajapyykki ei jäänyt kovinkaan kauas, sillä NHL-uran päätyttyä lopullisesti Manson oli istunut NHL-kaukaloiden rangaistusaitioissa yhteensä 2 792 jäähyminuuttia, vain 1 103 NHL-ottelun aikana.