Daniel Southworth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daniel Southworth
Henkilötiedot
Syntynyt2. syyskuuta 1974 (ikä 49)
Ammatti näyttelijä
sijaisnäyttelijä
Näyttelijä
Taiteilijanimet Dan Southworth
Dan SouthWorth
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Eric Myers
(Power Rangers Time Force)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Daniel Southworth (s. 2. syyskuuta 1974) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja itämaisten taistelulajien taitaja, joka tunnetaan roolistaan Eric Myersina, Quantum Rangerina televisiosarjassa Power Rangers Time Force.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Southworth harjoitteli pitkään eri kamppailulajeja, kuten taekwondota, kenpoa, judoa, jeet kune dota ja painia. Muutettuaan Pohjois-Carolinasta Los Angelesiin Southworth päätyi collegesta valmistumisen jälkeen elokuva-alle. Hän päätyi työskentelemään näyttelijänä ja sijaisnäyttelijänä, tehden stuntteja muun muassa televisiosarjoihin ja elokuviin, kuten Martial Law, Skorpionikuningas, Smokkimies, Hidalgo ja Broken Path.

Näyttelijänä Southworth esiintyi aluksi elokuvissa, kuten Looking for Bruce ja Rendezvous, kunnes päätyi vuonna 2001 televisiosarjaan Power Rangers Time Force. Sarjan jälkeen Southworth on esiintynyt pääosin toimintaelokuvissa ja muutamissa televisiosarjoissa, kuten Siskoni on noita ja Broken Path. Hänellä oli myös monipuolinen rooli videopelissä Devil May Cry 3, jossa Southworth toimi hahmonsa Vergilin äänenä ja esitti hahmot liikkeet videopeliin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Daniel Southworth (Arkistoitu – Internet Archive) tv.com Viitattu 6.1.2011 (englanniksi)