Daniel Diges

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daniel Diges
Daniel Diges lehdistötilaisuudessa.
Daniel Diges lehdistötilaisuudessa.
Henkilötiedot
Syntynyt17. tammikuuta 1981 (ikä 40)
Madrid, Espanja
Ammatti näyttelijä ja laulaja
Muusikko
Laulukielet espanjan kieli
Tyylilajit popmusiikkiView and modify data on Wikidata
Soittimet laulu, piano
Levy-yhtiöt Warner Music Spain
Aiheesta muualla
www.danieldiges.com

Daniel Diges (17. tammikuuta 1981 Alcalá de Henares, Madrid) on espanjalainen näyttelijä ja laulaja. Hän edusti Espanjaa Eurovision laulukilpailussa 2010.

Diges on esiintynyt monissa televisiosarjoissa, kuten sarjoissa "Megatrix Club", "Anna ja seitsemän", "Keskussairaala" ja "Ei kukaan voi elää täällä (Naapureina Madridissa)" sekä ohjelmassa "Max Clan"(2003–2004), jonka nimihenkilö Maxia hän näytteli. Digesin roolituksiin kuuluvat myös esimerkiksi musikaalit "High School Musical - Troyn peli" sekä " Mamma Mia! ".

Diges edusti Espanjaa Eurovision laulukilpailussa 2010 kappaleella ”Algo pequeñito”. Hän esiintyi finaalilähetyksen toisena. Digesin esitykseen hyppäsi lukuisista urheilukilpailutempauksista tunnettu häirikkö Jimmy Jump[1], joka ehti olla lavalla noin kaksikymmentä sekuntia ennen kuin turvamiehet ajoivat hänet ulos. Diges ja hänen taustatanssijansa kuitenkin jatkoivat esitystä ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Euroopan yleisradioliitto antoi kuitenkin Espanjalle luvan esittää kappaleensa uudelleen viimeisenä esiintyneen Tanskan jälkeen. Espanja sijoittui lopulta viidenneksitoista 68 pisteellä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Häirikkö juoksi keskelle Espanjan euroviisuesitystä - katso kuva! 30.5.2010. Ilta-Sanomat. Viitattu 5.7.2018.
  2. Daniel Diges eurovision.tv. Viitattu 5.7.2018.