Daniel Diges

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daniel Diges

Flickr - aktivioslo - Eurovision - Dem fem store - First rehearsal (3).jpg
Daniel Diges lehdistötilaisuudessa.

Syntynyt 17. tammikuuta 1981 (ikä 37)
Kotoisin Espanjan lippu Madrid, Espanja
Laulukieli espanjan kieli
Ammatit näyttelijä ja laulaja
Soittimet laulu, piano
Levy-yhtiöt Warner Music Spain
MusicBrainz

Daniel Diges (Alcalá de Henares, Madrid 17. tammikuuta 1981) on espanjalainen näyttelijä ja laulaja. Hän edusti Espanjaa Eurovision laulukilpailussa 2010.

Diges on esiintynyt monissa televisiosarjoissa, kuten sarjoissa "Megatrix Club", "Anna ja seitsemän", "Keskussairaala" ja "Ei kukaan voi elää täällä (Naapureina Madridissa)" sekä ohjelmassa "Max Clan"(2003–2004), jonka nimihenkilö Maxia hän näytteli. Digesin roolituksiin kuuluvat myös esimerkiksi musikaalit "High School Musical - Troyn peli" sekä " Mamma Mia! ".

Diges edusti Espanjaa Eurovision laulukilpailussa 2010 kappaleella ”Algo pequeñito”. Hän esiintyi finaalilähetyksen toisena. Digesin esitykseen hyppäsi lukuisista urheilukilpailutempauksista tunnettu häirikkö Jimmy Jump, joka ehti olla lavalla noin kaksikymmentä sekuntia ennen kuin turvamiehet ajoivat hänet ulos. Diges ja hänen taustatanssijansa kuitenkin jatkoivat esitystä ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Euroopan yleisradioliitto antoi kuitenkin Espanjalle luvan esittää kappaleensa uudelleen viimeisenä esiintyneen Tanskan jälkeen. Espanja sijoittui lopulta viidenneksitoista 68 pisteellä.