Dani Filth

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dani Filth

DaniJyrkissa.jpg
Dani Filth Jyrkin haastattelussa loppuvuodesta 2000.

Syntynyt 25. heinäkuuta 1973 (ikä 45)
Kotoisin Englannin lippu Hertford, Englanti, Iso-Britannia
Aktiivisena 1991
Tyylilajit metal
Laulukieli englanti
Ammatit laulaja-lauluntekijä, sanoittaja
Soittimet laulu
Yhtyeet Cradle of Filth, The Lemon Grove Kids, PDA, Carnival Fruitcake, Feast on Excrement, Devilment
Levy-yhtiöt Cacophonous, Music For Nations, Abracadaver, Sony, Roadrunner
MusicBrainz

Dani Filth, (ent. Daniel Lloyd Davey, s. 25. heinäkuuta 1973 Hertford, Englanti) on englantilainen Cradle of Filth -yhtyeen laulaja, sanoittaja, perustaja ja ainoa pysyvä jäsen vuodesta 1991.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dani Filthin ensimmäinen yhtye oli nimeltään The Lemon Grove Kids, mutta ennen Cradle of Filthin perustamista vuonna 1991 hän esiintyi myös yhtyeissä PDA, Carnival Fruitcake ja Feast On Excrement.

Filth on näytellyt elokuvassa Cradle of Fear vuonna 2000 silloisen yhtyeensä kanssa. Filth on ilmoittanut, ettei suunnitelmissa ole enempää elokuvissa esiintymistä, vaan hän keskittyy musiikin tekemiseen. Filth omistaa sarjamurhaaja John Wayne Gacyn tekemiä maalauksia.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filth asuu vaimonsa Tonin ja tyttärensä Lunan kanssa Suffolkissa.

Filthin vanhemmat ovat Susan Janet Moore ja Lawrence John Davey. Hänellä on kolme nuorempaa sisarusta, sisaret Amanda ja Rachel sekä veli Philip.

Kiinnostuksensa kohteiksi Dani on luetellut muun muassa seuraavat asiat: sosialismi, ravintoloissa syöminen, seksi, sihteeriporno, linnat, kauhu- ja fantasiaelokuvat, ostoksilla käynti, autot, 1800-luvun kummitusnovellit, outojen antiikkiesineiden, -naamioiden ja -lelujen keräily, jalkapallo, kriketti, tyttärensä huvittaminen, erilaisten esineiden suunnittelu, egyptiläiset muinaisesineet sekä Intia.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]