Dan Blocker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dan Blocker
Dan Blocker Hoss Cartwrightina Bonanzassa.
Dan Blocker Hoss Cartwrightina Bonanzassa.
Henkilötiedot
Koko nimi Dan Davis Blocker
Syntynyt 10. joulukuuta 1928
De Kalb, Texas, Yhdysvallat
Kuollut 13. toukokuuta 1972
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Dolphia Lee Parker Blocker (1952–1972)
Näyttelijä
Aktiivisena 19551972
Merkittävät roolit “Hoss Cartwright”
Bonanza
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Dan Davis Blocker (10. joulukuuta 1928 De Kalb, Texas13. toukokuuta 1972 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet muistetaan parhaiten Eric "Hoss" Cartwrightin roolistaan televisiosarjassa Bonanza, jota kuvattiin 14 vuotta (19591973). Blocker oli mukana sarjassa 13 vuotta eli vuosina 19591972. Blockerin kuoleman jälkeen sarjan kuvaukset vähitellen lopetettiin laskevan suosion takia.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blocker syntyi De Kalbin kaupungissa itä-Texasissa. Hänen isänsä oli Ora Shack Blocker ja äitinsä Mary Davis Blocker. Pian Blockerin syntymän jälkeen perhe muutti O'Donnellin kaupunkiin. Hän kävi Texas Military Institutea ja valmistui myöhemmin draamataiteiden maisteriksi Sul Ross State Teacher's Collegesta. Ennen näyttelijän uraansa Blocker oli lukion englannin ja draaman opettaja.

Blocker oli armeijassa ja palveli Korean sodan aikana kersanttina. Myöhemmin hän meni naimisiin Dolphia Lee Parkerin kanssa. He saivat neljä lasta ja kaikkien nimet ovat D-alkuisia, näyttelijä Dirk Blocker, elokuvatuottaja David Blocker ja kaksostytöt Danna Lynn ja Debra Lee, joka opiskeli kampaajaksi.

Vuonna 1972 13. toukokuuta Blocker menehtyi äkillisesti sappikivileikkauksen komplikaatioihin. Bonanzan näyttelijät ja muu henkilökunta olivat järkyttyneitä hänen kuolemastaan ja käsikirjoittajat kirjoittivat Blockerin henkilöhahmon, Hoss Cartwrightin, kuoleman osaksi juonta.

Tästä juonenpätkästä kirjoitettiin myös oma nuortenkirjansa nimellä Hoss ja puuma.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.