Dacia Solenza

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dacia Solenza
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Romania
Valmistaja Dacia
Valmistusvuodet 2003–2005
Korimalli 5-ovinen hatchback
Luokka C-segmentti
Edeltäjä Dacia SupeRNova
Seuraaja Dacia Logan
Tekniset tiedot
Moottori R4
Iskutilavuus 1,4–1,9 l
Polttoaine bensiini
diesel
Vetotapa etuveto
Vaihteisto 5-vaihteinen manuaali

Dacia Solenza on Dacian vuosina 2003–2005 valmistama alemman keskiluokan henkilöautomalli, joka korvasi Dacia SupeRNovan. Se ei ollut täysin uusi malli, vaan uudistettu versio edeltäjistään. Solenzan seuraajaksi tuli Dacia Logan.

Vuonna 2003 esitelty Solenza oli kehitysaskel edeltäneistä Nova- ja SupeRNova-malleista.[1] Novan suunnittelu oli aloitettu jo 1980-luvun alussa.[2] Solenzan 1,4-litrainen bensiinimoottori ja 1,9-litrainen dieselmoottori sekä vaihteisto olivat samoja, joita käytettiin Renault Cliossa. Myös monet sisustuksen osat olivat peräisin Cliosta.

Dacia Solenza Scala

Varustetasot olivat Europa, Confort, Rapsodie, Clima ja Scala. Europa oli perusmalli, jossa ei ollut korinvärisiä puskureita, kylkilistoja, sävylaseja eikä kierroslukumittaria. Parhaiten varustellussa Scalassa oli kuljettajan turvatyyny, kevytmetallivanteet, ohjaustehostin, ilmastointi, sähköikkunat ja CD-soitin, jotka olivat tuon ajan Dacia-merkkisessä autossa harvinaisia ylellisyysvarusteita. Ilmastointijärjestelmä oli yhteensopimaton dieselmoottorin kanssa, joten dieselmallin parhaaksi varustetasoksi tuli Avantage ilman ilmastointia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dacia – The history of a communist brand that actually did something Car Throttle. 2018. Viitattu 11.4.2019. (englanniksi)
  2. Dacian tarina Nicolae Ceausescun Romaniasta tähän päivään Tuulilasi. 8.8.2018. Viitattu 11.4.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]