D. O. Vino Naranja del Condado de Huelva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D. O. Vino Naranja del Condado de Huelvan viljelyalueet.

D. O. Vino Naranja del Condado de Huelva on viinialue ja laatumerkintä läntisessä Andalusiassa, Espanjassa. Se on perustettu vasta vuonna 2011, vain yhtä viinityyppiä varten.[1][2]

Alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viljelyalue käsittää suurimman osan Huelvan provinssista eli sen kunnat Almonte, Beas, Bollullos Par del Condado, Bonares, Chucena, Gibraleón, Hinojos, La Palma del Condado, Lucena del Puerto, Manzanilla, Moguer, Niebla, Palos de la Frontera, Rociana del Condado, San Juan del Puerto, Trigueros, Villalba del Alcor ja Villarrasa. Valmistus on kuitenkin sallittua vain seuraavissa kunnissa: Almonte, Bollullos Par del Condado, Chucena, La Palma del Condado, Manzanilla, Moguer, Rociana del Condado, San Juan del Puerto ja Villalba del Alcor. Sekä viljely- että tuotantoalueet ovat samat kuin D. O. Condado de Huelvalla.

Valmistusmenetelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vino naranja (appelsiiniviini) valmistetaan siten, että valmiiseen Huelvan valkoviiniin lisätään sitrusaromia. Se tehdään uuttamalla 96-prosenttisessa viinitisleessä vähintään puoli vuotta appelsiinin, pomeranssin tai mandariinin kuorta. Sen jälkeen viiniä kypsytetään solera-menetelmällä.

Sallitut rypäleet ovat Zalema, Palomino Fino, Listán de Huelva, Garrido Fino, Moscatel de Alejandría ja Pedro Ximénez eli samat kuin D. O. Condado de Huelva -laatumerkinnällä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.