D. O. Condado de Huelva

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D.O. Condado de Huelvan viljelyalueet.

D. O. Condado de Huelva on viinialue ja laatumerkintä läntisessä Andalusiassa Espanjassa. Alue tuottaa etupäässä valkoviinejä mutta jonkin verran myös väkevöityjä jälkiruokaviinejä.[1]

Alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viljelyalue käsittää suurimman osan Huelvan maakunnasta eli sen kunnat Almonte, Beas, Bollullos Par del Condado, Bonares, Chucena, Gibraleón, Hinojos, La Palma del Condado, Lucena del Puerto, Manzanilla, Moguer, Niebla, Palos de la Frontera, Rociana del Condado, San Juan del Puerto, Trigueros, Villalba del Alcor ja Villarrasa. Valmistus on kuitenkin sallittua vain seuraavissa kunnissa: Almonte, Bollullos Par del Condado, Chucena, La Palma del Condado, Manzanilla, Moguer, Rociana del Condado, San Juan del Puerto ja Villalba del Alcor.

Valmistusmenetelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella tuotaan enimmäkseen mietoja valkoviinejä yleisesti käytetyin menetelmin. Vino Generoso Condado Pálido on kuitenkin väkevöity "vino generoso", joka kypsytetään solera-menetelmällä.

Sallitut rypäleet ovat Zalema, Palomino Fino, Listán de Huelva, Garrido Fino, Moscatel de Alejandría ja Pedro Ximénez. Näistä Zalema on ylivoimaisesti käytetyin, viljelypinta-alasta noin 86 prosenttia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.