Cristina D’Avena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cristina D’Avena
Cristina D’Avena Luccan sarjakuva- ja pelimessuilla vuonna 2011.
Cristina D’Avena Luccan sarjakuva- ja pelimessuilla vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt6. heinäkuuta 1964 (ikä 59)
Bologna, Italia
Ammatti laulaja, näyttelijä
Muusikko
Tyylilajit anisonView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Five (käännä suomeksi)View and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Cristina D’Avena (s. 6. heinäkuuta 1964 Bologna, Italia) on italialainen laulaja ja näyttelijä, joka esiintyy myös televisiossa.

Hieman yli kolmivuotiaana D’Avena osallistui italialaiseen Kultaisen šekiinin laulukilpailuun (Zecchino d’Oro) kappaleella ”Il valzer del moscerino”, joka sijoittui kolmanneksi. Tämän jälkeen hän oli Kultaisen šekiilin laulukilpailun kuoron, Piccolo Coro dell’Antonianon, jäsenenä vuoteen 1976 asti, mutta jatkoi vielä nuoremman sisarensa kanssa kuorossa käymistä viiden vuoden ajan.

Vielä 1980-luvun alussa D’Avena näki laulamisen lähinnä harrastuksena. Samoihin aikoihin Canale 5 -televisiokanavan lastenohjelmien vastaava Alessandra Valeri Manera etsi naisääntä esittämään japanilaisen Pinokkio-animaation tunnuslaulun. Tämän jälkeen D’Avena on esiintynyt 1980-luvun loppupuolella useissa lasten televisio-ohjelmissa. Vuonna 1998 hän esiintyi myös elokuvassa ja 2007 hän julkaisi televisio-ohjelmien tunnuskappaleita sisältävän levyn. Ulkomailla, ja etenkin Euroopassa, D’Avena tunnetaan animaatioiden, etenkin japanilaisen animaatoiden alkutunnuskappaleiden (engl. "opening theme" tai "intro", ital. "sigla") laulajana. Hän lauloi sarjoihin liittyvät alun tunnusmusiikit, jotka Italian televisioyhtiöt ja muusikot tuottivat sarjoille.selvennä

D’Avena on julkaissut 169 albumia ja 72 singleä.lähde? Hän on esiintynyt myös useilla videoilla ja yhdellä DVD:llä. Televisio-ohjelmissa hän on ollut mukana 1960-luvun lopusta tähän päivään. Vielä nykyäänkin D’Avena toimii Kultaisen šekiilin laulukilpailun parissa muun muassa esiintymällä vierailevana artistina kilpailun televisio-ohjelmissa sekä laulamalla joskus yhdessä kilpailussa olevien lasten kanssa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]