Cristina D’Avena

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cristina D'Avena

Cristina D'Avena (s. 6. heinäkuuta 1964 Bologna, Italia) on italialainen laulaja, näyttelijä ja hän esiintyy myös televisiossa.

Hieman yli kolmivuotiaana hän osallistui italialaiseen Kultaisen šekiilin laulukilpailuun (Zecchino d'Oro) kappaleella Il valzer del moscerino ja sijoittui sillä kolmanneksi. Tämän jälkeen hän oli Kultaisen šekiilin laulukilpailun kuoron, Piccolo-kuoron, yhtenä jäsenenä vuoteen 1976 asti, mutta jatkoi vielä viisi vuotta kymmenen vuotta nuoremman sisarensa kanssa yhdessä kuoron jäseninä.

Vielä 1980-luvun alussa Cristina D'Avena näki laulun lähinnä harrastuksena. Samoihin aikoihin televisiokanava Kanava 5:n (Canale 5) lastenohjelmien vastaava Alessandra Valeri Manera etsi naisääntä esittämään japanilaisen Pinokkio-animaation tunnuslaulun. Tämän jälkeen hän on esiintynyt 1980-luvun loppupuolella useissa lasten televisio-ohjelmissa. Vuonna 1998 hän esiintyi myös elokuvassa ja 2007 hän julkaisi televisio-ohjelmien tunnuskappaleita sisältävän levyn.

Cristina D'Avena on julkaissut 169 albumia ja 72 singleä.lähde? Hän on esiintynyt myös useilla videoilla ja yhdellä DVD:llä. Televisio-ohjelmissa hän on ollut mukana 1960-luvun lopusta tähän päivään. Vielä nykyäänkin D'Avena toimii Kultaisen šekiilin laulukilpailun parissa muun muassa laulamalla kilpailun duetto-osuuksia kilpailussa olevien lasten kanssa. Ulkomailla ja etenkin Euroopassa Christina D'Avema tunnetaan animaatioiden, etenkin japanilaisen animaatoiden alkutunnaiden (eng. "Opening"/"intro" ja italiaksi "Sigla") laulajaksi, joissa hän lauloi sarjoihin liittyvät alun tunnusmusiikit, jotka italian televisio-yhtiöt ja muusikot tuottivat sarjoille)