Piccolo Coro dell’Antoniano

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Il Piccolo Coro dell'Antoniano
Piccolo Coro dell’Antoniano esiintyy.

Piccolo Coro dell’Antoniano on italialainen lapsista koostuva kuoro. Kuorossa laulaa noin kolmisenkymmentä lasta. Kuoron jäsenet ovat aina olleet 4–11-vuotiaita muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kuoro syntyi 1963, kun 1950- ja 1960-lukujen taitteessa Kultaisen šekiinin laulukilpailuissa (Zecchino d'Oro) esiintyneet lapset halusivat jatkaa kuorossa laulamista ja pyysivät Mariele Ventreä jatkamaan toimintaa heidän kanssaan. Ventre suostui, ja Piccolo-kuoro muodostui. Kuorossa ei alussa ollut kovin paljoa jäseniä, mihin sen nimikin Piccolo coro (suom. pieni kuoro) viittaa. Ajan myötä kuoroon liittyi lisää jäseniä, mutta nimi jäi lähes entiselleen: Piccolo Coro dell’Antoniano.

Kuoron pitkäaikainen johtaja Mariele Ventre kuoli 1995, minkä jälkeen kuoron johtajaksi tuli Sabrina Simoni. Samalla kuoron nimeen lisättiin sen ensimmäisen johtajan nimi, ja kuoron virallinen nimi on nykyään Piccolo Coro "Mariele Ventre" dell’Antoniano.

Kuoro on esiintynyt 1960-luvulta lähtien vuosittain Kultaisen šekiilin laulukilpailuissa, ja sen lisäksi kuoro on myös laulanut monissa pääsiäis-, äitienpäivä- ja joulukonserteissa. Muutamat kuorossa laulaneet ovat jatkaneet uraansa myöhemmin laulajina.