Piccolo Coro dell’Antoniano

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Il Piccolo Coro dell'Antoniano
Piccolo Coro dell’Antonianon lapsia harjoittelemassa konserttia varten vuonna 2001.

Piccolo Coro dell’Antoniano on italialainen lapsista koostuva kuoro. Kuorossa laulaa nykyisin noin viitisenkymmentä lasta.

Kuoron jäsenet ovat aina olleet 4–11-vuotiaita muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tavallisesti kuorolaisten täyttäessä 12 vuotta he jättävät kuoron. Näin ollen kuoroon kuuluvat lapset vaihtuvat osittain joka vuosi, kun vanhimmat kuorolaiset lähtevät kuorosta ja uusia, nuorempia lapsia tulee heidän tilalleen. Joka vuosi helmikuussa järjestetään avoin koelaulutilaisuus Bolognassa kaikille halukkaille 3–9-vuotiaille lapsille. Osa kuorossa laulaneista lapsista on jatkanut laulamista myöhemmin esimerkiksi Antonianon instituutin Verdi Note dell’Antoniano -kuorossa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoro syntyi 1963, kun 1950- ja 1960-lukujen taitteessa Kultaisen šekiinin laulukilpailuissa (Zecchino d'Oro) esiintyneet lapset halusivat jatkaa kuorossa laulamista ja pyysivät Mariele Ventreä jatkamaan toimintaa heidän kanssaan. Ventre suostui, ja Piccolo-kuoro muodostui. Kuorossa ei alussa ollut kovin paljoa jäseniä, mihin sen nimikin Piccolo coro (suom. Pieni kuoro) viittaa. Ajan myötä kuoroon liittyi lisää jäseniä, mutta nimi jäi lähes entiselleen: Piccolo Coro dell’Antoniano.

Mariele Ventre johti johti kuoroa sen alusta aina vuoteen 1995 asti, jolloin hän kuoli. Hänen jälkeen kuoron johtajaksi tuli Sabrina Simoni, joka johtaa kuoroa edelleen. Simoni oli ollut mukana kuoron toiminnassa jo vuodesta 1993 lähtien Ventren avustajana. Mariele Ventren kuoltua kuoron nimeen lisättiin sen ensimmäisen johtajan nimi, ja kuoron virallinen nimi on nykyään Piccolo Coro "Mariele Ventre" dell’Antoniano.

Vuonna 2003 kuoro nimettiin Unicefin hyvän tahdon lähettilääksi.

Esiintymiset ja konsertit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoro on esiintynyt 1960-luvulta lähtien vuosittain Kultaisen šekiinin laulukilpailuissa, ja sen lisäksi kuoro on myös laulanut monissa pääsiäis-, äitienpäivä- ja joulukonserteissa. Muutamat kuorossa laulaneet ovat jatkaneet uraansa myöhemmin laulajina.

Vuodenvaihteesta 2015–2016 alkaen kuoro on käynyt esiintymässä vuosittain uudenvuoden aikoihin Kiinassa. Kiinassa kuoro on esiintynyt useaan kertaan Sanghaissa lasten taiteiden teatterissa (Shanghai Children Art Theatre), jonka lisäksi konsertteja on ollut myös Pekingissä. Kuoron esittämistä kappaleista kiinalaisten keskuudessa erityisen suosituksi on noussut vuodelta 2010 oleva kappale Forza Gesù (suom. Voimia Jeesus).

Vuonna 2017 kuoro esiintyi Sanremon musiikkifestivaaleilla.