Coop Cooplowski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Coop Cooplowski
Luoja(t) Jody Schaeffer
George Krstic
Näyttelijä(t) David DeLuise
Ensi-
esiintyminen
Test Drive (1. toukokuuta 2004)
Kustantaja Cartoon Network
Henkilötiedot
Status Jersey Cityn puolustaja
Nakinsyönnin mestari
Ikä 20–23[1]
Asuinpaikka Jersey City
Luonteenpiirteet Loistava mekaanikko, maailman parhaimpia videopelien pelaajia
Suhteet
Muut sukulaiset Äiti
Skippy (serkku)
Tutut Jamie
Goat
Kiva Andrew

Coop Cooplowski on kuvitteellinen päähahmo Megas XLR -animaatiossa, jossa hän teki ensi esiintymisensä jaksossa Test Drive vuonna 2004. Hahmon loivat Jody Schaeffer ja George Krstic. Alkuperäisenä ääninäyttelijänä toimi David DeLuise.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coop on isokokoinen mies, joka on omistanut elämänsä autoille, TV:lle ja videopeleille. Kaikki tämä vuosien saatossa on tullut hyödyksi, kun hän osti kahdella dollarilla Megas-nimisen robotin romuttamolta. Autojen tuunaajana hän teki robotille uudenlaisen muodon muutoksen ja värjäsi maalipinnan uudenlaiseksi, hot rod tyyliseksi, jossa koristaa keltaiset liekit. Kivan saapuessa tulevaisuudesta Coopin luokse kertomaan omistavansa tämän robotin, joka oli tarkoitettu pelastamaan maapallo Glorfteilta, hän päätti jatkaa sen tehtävää. Kiva oli aluksi aikomassa ottaa Megasin ohjat käsiinsä, mutta huomasi olevansa tietämätön uusitussa ohjaamossa, jonka Coop teki autostaan. Tämän myötä hän tyytyi vain auttamaan Coopia auton takapenkiltä. Aluksi Kiva epäili Coopin taitoja, kun he kohtasivat ensimmäisen vihollisen, mutta pian hän oli ällistynyt Coopin taidoista, jotka olivat peräisin vuosien videopelien pelailusta, jonka aikana hän on rikkonut lähes jokaisen videopelin piste-ennätyksen. Tämän myötä hänestä on tullut paras mecha-pilootti, jolle ei ole löytynyt vertaista vastustajaa. Toisaalta osa hänen voitoistaan on pelkkiä vahinkoja ja osa saapuvista vihollisista on Coopin tahattomia virheitä, kuten kerran Coop luuli erästä intergalaktista vankilaa videopeliksi ja vapautti vahingossa monia avaaruusolioita tuhoamaan kaupunkiaan. Taistelujen aikana mikään ei myöskään pysy ehyenä ja taistelujen jälkeenkin Coop aiheuttaa tuhoa enemmän kuin oli tarkoitus.

Maailman pelastajan roolista huolimatta, Coop on erittäin rento, joka ei ota mitään vakavasti. Hänellä onkin kyky taistella mitä tahansa vihollista vastaan, mutta huolimattomuutensa takia usein tuhoaa puolet kaupungistaan. Coop ei myöskään ole järjin älykäs, mutta hänellä on suuri oikeudentaju. Autoista kiinnostuneena Coop omistaa vuoden 1970 Barracuda muskeliauton. Hän on lisäksi erittäin hyvä käsistään ja hallitseekin mekaanikon taidon. Elektroniikan osaamisestakin on ollut hyötyä, kun hän viritteli Megasin virtajohtoja ohjaamoon. Autojen, television ja videopelien lisäksi hänen intohimonsa on ruoka. Pienestä lähtien innokkaana syöjänä hänestä on kasvanut todella isokoinen ja ylipainoinen kaveri. Coop on myös moninkertainen nakinsyöjä mestari kotikaupungissaan, syötyään joka kerta yli 100 nakkia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cartoon Network Pressroom turnerinfo.com. 5. joulukuuta 2003. Arkistoitu 7.2.2008. Viitattu 22. helmikuuta 2008. (englanniksi)