David DeLuise

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David DeLuise
David DeLuise 2007.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 11. marraskuuta 1971 (ikä 48)
Yhdysvallat Burbank, Kalifornia
Näyttelijä
Taiteilijanimet David DeLuis
David Deluise
Aktiivisena 1979–
Merkittävät roolit Darren Warner
(Jesse)
Ted David
(Pelimiehen iskuvinkit)
Coop Cooplowski
(Megas XLR)
Jerry Russo
(Waverly Placen velhot)
Palkinnot

D.I.F.F. Jury (2003)

Aiheesta muualla
IMDb

David DeLuise (s. 11. marraskuuta 1971 Burbank, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän tuli tunnetuksi televisiosarjasta Jesse. DeLuise palkittiin vuonna 2003 D.I.F.F. Jury palkinnolla elokuvasta Pelimiehen iskuvinkit.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DeLuise syntyi marraskuussa vuonna 1971 näyttelijäperheeseen, sillä hänen isänsä oli koomikko ja äitinsä näyttelijä. Myös Davidin isoveljet Michael ja Peter ovat näyttelijöitä, joista jälkimmäinen toimii myös ohjaajana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David itse aloitti näyttelijä uransa vuonna 1979 elokuvassa Kuumaa kamaa, jossa hänen isänsä Dom DeLuise oli pääosassa. Tämän jälkeen David esiintyi eri televisiosarjoissa kuten Jesse, jossa hän oli vakio näyttelijä ensimmäisellä tuotantokaudella. Toinen televisiosarja jossa David esiintyi pitkään oli Kolmas kivi auringosta esitettyään Bug Pollonea. Kunnes varsinaisesti tunnetuksi tullut DeLuise sai ensimmäisen pääroolinsa elokuvassa Pelimiehen iskuvinkit, josta hänelle myönnettiin D.I.F.F. Jury Award palkinto parhaana näyttelijänä. Elokuvan jälkeen DeLuise esiintyi muutamissa televisiosarjoissa kuten Gilmoren tytöt, Tähtiportti, CSI: New York, CSI: Miami ja Waverly Placen velhot, jossa hän on sarjan yksi päänäyttelijöistä.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänirooleja hän teki ensi kerran vuonna 1999 esitettyään kersantti Francis Bruttoa animaatiossa Roughnecks: The Starship Troopers Chronicles. DeLuise äänitti myös pientä roolia Eläintohtori 2:ssa vuonna 2001. Tunnetuin äänirooli on kuitenkin vuodelta 2004 Coop Cooplowski, animaatiosarjassa Megas XLR.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]