George Krstic

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
George Krstic
Henkilötiedot
Syntynyt 1972
Yhdysvallat Ohio
Ammatti Käsikirjoittaja,
tuottaja
Aiheesta muualla
Kotisivu

George Krstic (s. 1972 Ohio[1]) on yhdysvaltalainen käsikirjoittaja ja tuottaja, joka tunnetaan erityisesti työstään science fictionin parissa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krstic syntyi Ohiossa, josta hän lähti high schoolin jälkeen kiertämään maailmaa ja asui muun muassa Jersey Cityssä kuusi vuotta ennen muuttamistaan New Yorkiin, jossa hän opiskeli School of Visual Artsissa. Opiskelun aikana Krstic käsikirjoitti ja ohjasi science fiction elokuvan The Last Actor. Elokuva palkittiin useilla palkinnoilla muun muassa CINE Golden Eaglella. Seuraavina vuosina hän työskenteli muutamien elokuvien ja televisiosarjojen parissa, toimien samalla kirjoittajana ja toimittajana kyber-kulttuuria käsittelevässä lehdessä Axcess.

Krsticin ensimmäinen kokemus animaatiosarjan parissa oli vuonna 1999 ensi esityksensä saaneessa Downtownissa, jossa hän toimi käsikirjoittajana. Sarja ei kuitenkaan menestynyt vaikka se sai Emmy-ehdokkuuden. Downtownin jälkeen Krstic jatkoi yhteistyötä Jody Schaefferin kanssa ja he loivat oman animaatiosarjan Megas XLR. Sarjassa oli paljon vaikutteita kaksikon nuoruuden kiinnostuksen kohteista, kuten roboteista, aikamatkustuksesta, muukalaisolennoista ja komediasta. Cartoon Network piti sarjan ideasta ja sitä esitettiin ensi kerran vuosina 2004–2005. Sittemmin Krstic siirtyi työskentelemään George Lucasille ja erityisesti käsikirjoittajaksi vuonna 2008 ilmestyneeseen tietokoneanimaatiosarjaan Star Wars: The Clone Wars.

Hän on myös kirjoittanut muutamia sarjakuvia animaatiosarjan Megas XLR:n pohjalta, jotka julkaistiin DC Comicsilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cartoon Network Pressroom turnerinfo.com. 5. joulukuuta 2003. Viitattu 22. helmikuuta 2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]