Contender Asia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Contender Asia on vuonna 2008 valmistunut Contender - Haastaja -sarjan tuotantokausi. Toisin kuin alkuperäisillä kausilla, tällä kaudella eivät kilpailekaan nyrkkeilijät vaan Thainyrkkeilijät. Koko kilpailu on kuvattu Singaporessa. Kisan voittaja saa Fitness Firstin elinikäisen jäsenyyden ja 150 000 Yhdysvaltain dollaria. Kilpailun 16 kilpailijaa ovat saapuneet 12 eri maasta. Juontajina tässä sarjassa toimivat entinen thainyrkkeilyn maailmanmestari Stephan Fox ja Jaymee Ong.

Joukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WILD BOARS TIGER KINGS
Ranska Rafik Bakkouri - Kapteeni Australia John Wayne Parr - Kapteeni
Thaimaa Naruepol Fairtex Thaimaa Yodsanklai Fairtex
Australia Bruce "The Preacher" Macfie Australia Soren Monkongtong
Yhdistynyt kuningaskunta David Pacquette Espanja Jose "Pitu" Sans
Kanada Alain Sylvestre Venäjä Dzhabar Askerov1
Kroatia Zidov "Akuma" Dominik2 Yhdysvallat James Martinez
Ruotsi Joakim Karlsson Singapore Kim Khan Zaki
Yhdistynyt kuningaskunta Sean Wright3 Kanada Trevor "TNT" Smandych

1 Asuu tällä hetkellä Arabiemiraateissa.milloin?
2 Asuu tällä hetkellä Sveitsissä.milloin?
3 Asuu tällä hetkellä Thaimaassa.milloin?

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikko 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailijat saapuvat salille ja Stephan Fox valitsee heidän joukostaan kaksi kapteenia, John Wayne Parr ja Rafik Bakkouri. Joukkueet valitaan ja kilpailu alkaa. Ensimmäisessä joukkuehaasteessa joukkueet juoksevat pareittain viestijuoksua. Juoksun aikana Soren kompastuu ja hänen parinaan toiminut Zack kaatuu ja loukkaa olkapäänsä. Tämän vuoksi Villisikojen joukkue voittaa haasteen. Sinisten Naruepol Fairtex päättää otella. Hän haastaa punaisten vähemmän kokeneen Trevor Smandychin. Ottelu on aika yksipuolinen kokeneemman Naruepolin hyödyksi. Trevor on ensimmäinen 16:sta joka poistuu salilta.

Viikko 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinisten voitettua ensimmäisen ottelun,punaiset yrittävät muuttaa tilanteen. Haasteessa joukkueiden on soudettava lohikäärmeveneillä. Siniset vievät toistamiseen voiton täpärästi. Ensimmäisellä viikolla viimeiseksi valittu Sean Wright haastaa punaisten James Martinezin. Ottelu päättyy Jamesin jalkakramppiin toisen minuutin jälkeen. Voiton vie tyrmäyksellä Sean Wright.

Viikko 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinisten toisen voiton jälkeen koko joukkue alkaa olla koppava. Punaiset alkavat olla selkä seinää vasten. Harjoituksissa suutaan soittava Rafik suututtaa punaisten Dzhabarin. Rafik aloittaa kunnon tappelun, jonka joukkueet keskeyttävät. Tämän viikon joukkuehaasteessa kilpailijoiden on kannettava puntteja, painolevyjä, hypättävä narua ja uitava painolevyn kera. Tiukan haasteen viiemeiset kisaajat ovat kapteenit John Wayne ja Rafik. Rafik pudottaa levyn altaan pohjalle ja John Wayne vie voiton tuoden päätösvallan punaisille ensimmäistä kertaa. Palkinnoksi pojat pääsevät koettamaan golfausta. Haastamisen ajan tullessa John Wayne astuu viivalta ja haastaa Rafikin. John Waynen raivo tekee ottelusta itselleen vaikean,mutta voittaa ottelu silti, lähettäen sinisten kapteenin kotiin.

Viikko 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punaisten viimein voitettua ottelunsa,sinisten huono onni alkaa. Suurin osa sinisten jäsenistä ovat sairastuneet. Zidovilla on kuumetta, Naruepol,Alain, David ja Joakim olivat kaikki kipeinä. Joukkueen haasteessa joukkueiden on hakattava jäälohkareita ja otettava sieltä löytyvät palapelin palat ja naamiot ja asetettava ne järjestykseen. Koska sinisten joukkueenjohtaja Rafik Bakkouri on pudonnut kilpailusta, Bruce Macfie valittiin uudeksi kapteeniksi. Punaisten voittaessa jälleen haasteen, he pääsevät syömään gurmeeruokaa ja nauttimaan olostaan. Kaksinkertainen maailmanmestari Yodsaenklai Fairtex päättää haastaa sinisten kapteenin Brucen. Ottelu päättyy yksimielisesti Yodsaenklain voittoon.

Viikko 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilanne on tasan 2-2 joukkueitten välillä. Siniset valitsevat uudeksi kapteeniksi David Backquetten. Alainin Crohnin tauti alkaa riivata häntä kunnolla. Haasteessa joukkueet vetävät rekkaa köysien avulla. Tiikeri kuninkaat voittavat jälleen. Palkkioksi punaiset saavat shoppailla 400 dollarilla eBaystä tavaraa. Kun on aika valita otteluparit, Soren Mongkontong päättää haastaa uusintaotteluun sairastuneen Alain Sylvestren. Ottelu päättyy kolmanteen erään Alainin loukkaannuttua pahasti otsan kohdalta. Punaisten voittoputki jatkuu.

Viikko 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuudennen viikon haasteessa ottelijat saavat lastata laatikoita rekoista lastauslaitureille. Punaiset voittavat jälleen hyvin täpärästi tämän haasteen. Palkinnoksi he saavat shoppailla Singaporen tavaratalossa. Otteluparit ovat Dzhabar ja David. Tasainen ottelu päättyy Dzhabarin voittoon.

Viikko 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinisten ollessa tappiolla tilanteessa 4-2, heiltä puuttuu taas kapteeni. Zidov valitaan uudeksi kapteeniksi. Haasteessa joukkueiden on hajotettava vesimeloneja ja uitava noutaakseen melonien murskaus ohjeet. Siniset voittavat viimeinkin haasteen ja pääsevät palkinnoksi ulos Jaymeen kanssa. Sinisten ollessa illallisella, punaisen joukkueen Pitu Sans kokkaa joukkueelleen espanjalaista ruokaa ja he pukevat parhaimpansa päälle. Joukkuekapteeni Zidov haastaa punaisten vähiten kokeneimman Zackin,paikallisen Singaporelaisen, joka loukkasi olkapäänsä ensimmäisessä jaksossa. Ennen ottelua kilpailijat käyvät parturissa leikkauttamassa ja/tai värjäämässä hiuksensa. Ottelussa Zackin vasen olkapää alkaa vihoitella,minkä takia hän häviää ottelun teknisellä tyrmäyksellä.

Viikko 8[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kierroksella on jäljellä enää yksi ottelu. Pitu VS Yukay. Viimeisessä joukkuehaasteessa kilpailijat taituroivat köysiradoilla ajanoton kera. Punaiset voittavat haasteen jälleen. He päättäävät jakaa palkintonsa sinisten kanssa. Palkkioksi he pääsevät baariin juhlimaan. Päättäväinen Pitu ei juo tippaakaan juhlissa,toisin kuin hänen vastustajansa Joakim. Aamulla Pitu on jo pudottamassa painoaan saunapuvun kera. Samaan aikaan Joakim ja muut kärsivät pahasta krapulasta. Pitu uskoo voittavansa koska Yukay oli juhlinut kovasti ja hänen pitää pudottaa vielä 2 kiloa painostaan. John Wayne valittaa lääkärille rintakehässään olevista rakkuloista. Tohtori toteaa niiden olevan vyöruusun rakkuloita. John Wayne joutuu karanteeniin. Hän poistuu salilta sairaalaan. Pitun ja Yukayn ottelu päättyy yllätykselliseen tyrmäykseen Yukayn voittoon. Tilanne on nyt 4-4. Ensimmäinen kierros sulkeutuu.

Viikko 9[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kärkikahdeksikko saa palkinnoksi Haastajan rannekkeet. Kilpailijoiden läheiset saapuvat onnittelemaan heitä. Paikalle saapuvat Joakimin poika ja tyttöystävä, Yodsaenklain äiti, Sorenin äiti, Zidovin pomo, Dzhabarin serkku, Naruepolin isä ja Seanin ex-tyttöystävä. Otteluparit ratkaistaan avaamalla lipaston laatikoita joista kahdessa on kultainen patsas. Enimmäinen ottelupari on Yodsaenklai Fairtex ja Naruepol Fairtex. Ottelussa Naruepol potkaisee Jodia päähän ja hänen varpaansa osuu Yodin silmään. Lopulta suuttunut Yodsaenklai tyrmää Naruepolin. 7 miestä on enää jäljellä kisassa.

Viikko 10[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yodsaenklai käy lääkärissä tarkistamassa silmänsä kunnon. Vaurio ei ole vakava ja hänelle annetaan silmälappu jonka takia Zidov uudelleen nimeää Yodin "merirosvoksi". John Wayne palaa salille käytyään karanteenissa. Seuraava ottelupari arvotaan. Sean ja Joakim kohtaavat toisensa Haastajan kehässä. Ottelu päättyy Seanin voittoon teknisellä tyrmäyksellä.

Viikko 11[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaymee vie pojat käymään Singaporen Chintownissa. John Wayne uskoo kohtaavansa Zidovin,joten hän ostaa tälle lahjan. Kun on aika arpoa ottelijat, John Wayne ja Zidov tulevat kohtaamaan toisensa. John Wayne tyrmää Zidovin ottelussa.

Viikko 12[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäljellä ovat Soren ja Dzhabar. Jaymee,Sean, John Wayne ja Yodsaenklai järjestävät Wai Khrun kaltaisen tanssiesityksen katosijille. Dhzabar tyrmää Sorenin kaikista julmimmalla tavalla koko turnauksessa. Kärkinelikko on selvillä

Viikko 13 – semifinaalien 1. ottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yodsaenklai, Sean, John Wayne ja Dzhabar ovat viimeiset neljä jäljellä. Palkinnoksi tästä saavutuksesta Stephan tarjoaa heille kalliit puvut. Pukujen lisäksi nämä neljä saavat myös kärkinelikon kaulakorut. Kolmas palkinto on tasokas illallinen. Palkintojen jälkeen valmentautuminen ja kisa jatkuu. Semifinaalien ensimmäisessä ottelussa Yodsaenklai ja Sean kohtaavat. Ottelu kestää puolitoista erää ja päättyy Yodsaenklain tyrmäävään iskuun. Yodsaenklai jatkaa finaaleihin.

Viikko 14 – semifinaalien 2. ottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samsung lahjoittaa kärkikolmikolle videokamerat. Kuvaaminen heti alkaa ja kaikki aloittavat menneen kisan tapahtumien muistelun. Trevor, James, Rafik, Bruce, Alain, David, Zack, Pitu, Naruepol, Joakim, Zidov, Soren ja Sean kaikki saavat pienen kunnianosoituksen siitä mitä he tekivät tämän kisan aikana. Ensimmäistä kertaa sitten 6. viikon ottelu kestää täydet viisi erää. Voittaja on yhden pisteen erolla John Wayne Parr. Dzhabar Askerov poistuu täten viimeisenä Haastajan harjoitussalilta.

Finaalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singaporen Indoor Stadionilla käydään Aasian Haastajan finaalit,suorassa lähetyksessä. Otteluita tämän lähetyksen aikana käydään kolme kappaletta: ensimmäinen ottelu on uusintaottelu Singaporen Kim Khan Zakin ja Sveitsin Zidov Dominiquen välillä. Toinen ottelu on kaunamatsi Arabiemiraattien Dzhabar Askerovin ja Ranskan Rafik Bakkourin välillä. Viimeisenä käydään finaalit Australian John Wayne Parrin ja Thaimaan Yodsaenklai Fairtexin välillä. Nämä kaksi kohtasivat viimeksi viisi vuotta sitten. Ensimmäinen ottelu päättyy tekniseen tyrmäykseen viidennessä erässä Zackin voittoon. Toinen ottelu pistein 50-49,49-48 ja 49-48 Dzhabarin voittoon, tehden hänestä uuden Euroopanmestarin. Viimeisen ottelun voittaja ja Aasian Haastajan mestari on pistein 50-45, 50-47 ja 50-44 Yodsaenklai Fairtex.