Constantijn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prinssi Constantijn

Prinssi Constantijn (koko nimi Constantijn Christof Frederick Aschwin) (s. 11. lokakuuta 1969) on Alankomaiden entisen kuningattaren Beatrixin ja tämän aviomiehen Claus von Amsbergin nuorin poika. Constantijnin kaksi veljeä ovat nykyinen kuningas Willem-Alexander ja elokuussa 2013 kuollut Johan Friso.[1]

Constantijn opiskeli lakia Leidenin yliopistossa ja oli töissä Brysselissä Alankomaiden EU-komissiossa. Jonkin aikaa hän opiskeli taloutta Ranskassa ja oli töissä Maailmanpankilla Washington D.C.:ssä.

Constantijn nai Laurentien Brinkhorstin 17. toukokuuta 2001.[2] Pariskunta muutti Lontooseen, jossa Laurentien työskenteli. Heillä on kolme lasta.

Constantijn on innokas jalkapalloilija. Hän harrastaa muun muassa tennistä, golfia, hiihtoa, piirtämistä, ruoanlaittoa ja lukemista. Constantijn asuu Brysselissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prins Constantijn Christof Frederik Aschwin De Huizen van Oranje en Nassau. Arkistoitu 25.3.2016. Viitattu 31.5.2016.
  2. The wedding of Prince Constantijn of the Netherlands and Laurentien Brinkhorst Netty Royal. Arkistoitu 30.6.2016. Viitattu 31.5.2016.