Constance Wilson-Samuel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Kanada
Naisten taitoluistelu
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Montréal 1932 yksinluistelu

Constance Montgomery Slatkin (ent. Wilson-Samuel, o.s. Wilson, 8. tammikuuta 1908 Toronto28. helmikuuta 1953) oli kanadalainen taitoluistelija.

Wilson-Samuel kilpaili sekä yksinluistelussa että pariluistelussa. Yksinluistelussa Wilson-Samuel kilpaili kaksissa talviolympiakisoissa: Sankt Moritzissa 1928 hän sijoittui kuudenneksi ja Lake Placidissa 1932 neljänneksi. Garmisch-Partenkirchenissä hän vetäytyi kilpailusta. Urheilu-uransa huipennuksen Wilson-Samuel koki koti-MM-kilpailuissaan Montréalissa 1932, missä hän saavutti pronssia. Vuosien 1928 ja 1930 MM-kilpailuissa hän oli neljäs. Pohjois-Amerikan mestaruuskilpailuista Wilson-Samuel voitti neljä kultaa ja yhden hopean, ja Yhdysvaltain mestaruuskilpailuista hän jäi mitaleitta vuosien 1923–1935 aikana vain kerran, vuonna 1928. Yhteensä Wilson-Samuel voitti maansa mestaruuskilpailuista yhdeksän kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Pariluistelussa vuonna 1926 Kanadan mestaruuden voittanut Wilson-Samuel osallistui vuodesta 1927 lähtien veljensä Montgomery Wilsonin kanssa pariluistelun arvokilpailuihin. Pari sijoittui Lake Placidin talviolympialaisissa viidenneksi sekä MM-kilpailuissa neljänneksi vuonna 1920 ja kuudenneksi vuonna 1932. Wilsonit voittivat Pohjois-Amerikan mestaruuskilpailuista kolme kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin, ja Kanadan-mestaruuskilpailuista viisi kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.