Cobra (sarjakuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cobra (jap. コブラ) on japanilainen, Buichi Terasawan luoma science fiction -sarjakuva, jonka pohjalta on tehty myös piirrosanimaatioita ja videopelejä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuva kertoo miehestä nimeltä Cobra, joka on pyyhkinyt muistinsa. Yllättäen hänen muistinsa kuitenkin palautuu ja hän muistaa olevansa kuuluisa avaruusrosvo, jonka galaksin voimakkain rikollisjärjestö, avaruusrosvojen kilta, haluaa tappaa. Miestä ei vain ole pystytty tunnistamaan, koska ennen muistinsa pyyhintää Cobra oli käynyt perusteellisessa kasvoleikkauksessa. Kilta luuleekin Cobran kuolleen, mutta muistin palauduttua Cobra päätyy nopeasti törmäyskurssille killan kanssa ja samalla moninaisiin seikkailuihin. Cobran tunnusmerkkinä on hänen vasemman kätensä tilalla oleva psychogun, galaksin tehokkain käsiase.lähde?

TV-sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cobra-piirrossarjaa (jap. スペースコブラ, Space Cobra) esitettiin vuosina 19821983 ja sitä tehtiin 31 jaksoa. Ensimmäinen jakso näytettiin 7. lokakuuta 1983 Fuji terebi -verkon kanavilla. Vuonna 2008 tehtiin toinen, 13-osainen televisiosarja Cobra the Animation.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piranha 3D -elokuvan ohjaaja Alexandre Aja työstää huhujen mukaan parhaillaan yli 100 miljoonan dollarin filmatisointia Space Cobra -sarjakuvasta. Elokuvan nimi on ”Cobra: The Space Pirate”. imdb Dome.fi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]