Club Teatria

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Club Teatria oli Oulun Limingantullissa sijainnut rock-klubi. Se perustettiin Atrian entiseen tehdashalliin. Club Teatria avattiin 7. toukokuuta 2005 Twisted Sister -yhtyeen konsertilla. Club Teatria oli Suomen suurin rock-klubi/monitoimitila: lattiapinta-ala oli noin 2 000 neliömetriä ja tilan korkeus noin 15 metriä. Club Teatrian kapasiteetti oli tapahtumasta riippuen noin 2 500 henkilöä. Jääkiekkoilija Janne Niinimaa oli yksi klubin perustajista, mikä toi Club Teatrialle julkisuutta etenkin sen perustamisen yhteydessä.

Club Teatrian sisäänkäynti

Lisäksi Teatria kunnostautui monipuolisena messu- ja viihdetapahtumien näyttämönä. Teatria-nimeä käytettiin ensimmäisen kerran Oulun kaupunginteatterin toimiessa siellä sijaistiloissa, varsinaisen teatterirakennuksen ollessa kunnostettavana.

Teatrian rakennus purettiin vuonna 2014, ja sen paikalle rakennetaan kerrostaloja. Purkupiha Oy siirsi rakennuksen Lahteen, jossa se toimii kierrätyslaitoksena.[1] Club Teatrian uudet tilat sijaitsevat tammikuusta 2017 alkaen Torniossa.[2]

Club Teatriassa olleita tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hirvonen, Tuomas: Teatrian hallille löytyi uusi koti Lahdesta Yle Uutiset. 18.2.2014. Yleisradio. Viitattu 5.3.2016.
  2. Ohjelma Club Teatria Viitattu 19.3.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]