CityVille

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CityVille
CityVille logo.jpg
Kehittäjä Zynga
Julkaisija Zynga
Julkaistu Facebook
2. joulukuuta 2010
Google+
26. syyskuuta 2011
Lajityyppi kaupunginrakennuspeli ja rakennuspeli (en)
Pelimuoto kaupunginrakennuspeli
Alusta Facebook
Jakelumuoto Verkkoselain
Vaatimukset Internet, selain
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

CityVille on Zyngan kehittämä ja julkaisema verkossa pelattava peli. Peli julkaistiin 2. joulukuuta 2010 Facebookissa ja 26. syyskuuta 2011 Google+:ssa[1]. Samankaltainen CityVille Hometown julkaistiin kesällä 2011 iPadille, iPhonelle ja iPod Touchille[2]. CityVille Hometown on kuitenkin erillinen peli, eikä yhdisty selaimessa pelattavaan CityVilleen.

Facebookissa CityVille saavutti suuren suosion jo sen julkaisupäivänä, sillä sen julkaisupäivänä se keräsi 100 000 pelaajaa. 2. tammikuuta 2011 se päihitti jopa FarmVillen pelaajamäärän.

Syksyllä 2012 pelille julkaistiin jatko-osa CityVille 2.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajan tarkoituksena on nousta kehittämänsä kaupungin johtajaksi ja seurata oman kaupungin kehittymistä suureksi metropoliksi. Pelaaja voi suorittaa erilaisia tehtäviä omilla energioillaan joilla voi viljellä, rakentaa uusia rakennuksia, lähettää laivoja hakemaan tavaroita muualta maailmalta (sitten kun on suorittanut ”The New Seaport” -tehtävän) ja kerätä veroa kaupungin asukkailta. Energian maksimimäärä suurenee sitä myötä kun pelaaja kehittää omaa tasoa. Pelissä voi myös pyytää kavereilta joko tavaroita tai rahaa junalla lähettämällä junan kavereiden kaupunkeihin.

Pelaaja voi vierailla kavereidensa kaupungeissa ja tehdä siellä viisi hommaa päivässä. Pelaaja saa aina vierailun aluksi ystävyyspisteitä, energiaa ja kolikoita. Pelaaja voi lähettää kavereillensa kaikenlaisia lahjoja ja pyyntöjä joiden avulla voi saada lukuisia rakennuksia valmiiksi tai suoritettua tehtävän. Pelin pääideana on suorittaa tehtäviä jotka löytyy ohjeineen tietokoneennäytön vasemmasta nurkasta ja tienata niiden avulla kolikoita ja ostaa tavaroita. Pelaaja voi myös asentaa omaan kaupunkiin bisnes-tontteja joihin pelaajan kaverit voivat rakentaa omia bisneksiään, pelaaja voi itsekin rakentaa omien kavereiden kaupunkeihin bisneksiä jos vapaita bisnes-tontteja löytyy. Tässä pelissä pelaaja voi kerätä XP:tä ja kehittää itseään 100-leveliseksi asti. Pelaaja voi laajentaa kaupunkiansa laajennuksilla (engl. Expansion) joita voi saada ostettua lupapapereiden (zoning premits) avulla joita tarvitaan aina enemmän seuraaviin laajennuksiin.

Kuvankaappaus pelistä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zynga Brings Popular Facebook Game CityVille To Google+ Game Platform techcrunch.com. Viitattu 26.9.2011. (englanniksi)
  2. [1] Zyngan lehdistötiedote. Viitattu 1.8.2011. (englanniksi)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.