CityVille 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CityVille 2
CityVille 2.png
Kehittäjä Zynga
Julkaisija Zynga
Säveltäjä Grant Kirkhope
Julkaistu Facebook
1. marraskuuta 2012[1]
Lajityyppi kaupunginrakennuspeli
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Alusta Internet, selain
Jakelumuoto Verkkoselain
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

CityVille 2 oli Zyngan kehittämä ja julkaisema selainpeli. Se julkaistiin Facebookissa 1. marraskuuta 2012 ja oli jatkoa CityVillelle. CityVille 2 erosi edeltäjästä niin, että siinä hyödynnettiin 3D-teknologiaa ja tälle pelille oli oma tarina, jonka juonen mukaan peliä osittain edettiin. Peli oli ilmainen, mutta pelaajilla oli edeltäjän tapaan mahdollisuus ostaa lisäsisältöä.

Zynga ilmoitti 5. helmikuuta 2013, että CityVille 2 ei enää vastaanota uusia pelaajia, mutta siihen mennessä pelin aloittaneet käyttäjät pystyivät pelaamaan peliä 7. maaliskuuta 2013 asti, jolloin peli suljettiin lopullisesti.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CityVille 2:ssa merkittäviä eroja edeltäjästä on esimerkiksi se, että peliä pelataan juonen mukaisesti ja se sisältää kolmiulotteisen pelimaailman. Tässä pelissä pelattavuus on perusidealtaan kuitenkin sama kuin edeltäjässä, eli pelaaja voi kerätä veroa lukuisten talojen asukkailta, kerätä rahaa omilta bisneksiltä sekä rakentaa yhteisörakennuksia, asuintaloja ja bisnesrakennuksia. Kun pelaaja aloittaa pelin, hänellä on kaupungissaan kaksi bungalowia, kolme mökkiä ja yksi ruokakauppa. Tässä pelissä pelaaja voi kuitenkin kerätä myös veroa kaupungissa liikkuvilta autoilijoilta. Toisin kuin edeltäjässä, tässä pelissä pelaaja tarvitsee rakennusten rakentamista varten asukkaita, rakennusmiehiä sekä mahdollisesti vähän jotain muuta rakennusmateriaalia. Pelaaja voi saada lisää asukkaita ja rakennusmiehiä klikkaamalla ympäri kaupunkia ajelevia autoja. Henkilöautoa klikkaamalla pelaaja saa lisää asukkaita ja avolavoja klikkaamalla puolestaan lisää rakennusmiehiä.

Tässä pelissä pelaaja voi edeltäjän tapaan tehdä myös vierailuja kavereiden kaupungeissa, joissa pelaaja saa kehitettyä omaa ystävyysmittaria auttamalla kaveriaan samojen asioiden tekemisessä kuin mitä pelaaja tekee omassa kaupungissa. Tässä pelissä pelaaja voi myös saada laajennettua kaupunkiaan keräämällä lupapapereita (engl. Zoning Permits) sekä saamalla tarpeeksi suuri rahasumma ja asukasluku. Toisin kuin edeltäjässä, tässä pelissä pystyy myös tekemään joitakin tosielämässä arkipäiväisiä asioita, kuten sammuttamaan tulipaloja ja tutkimaan johtolankoja rikosalueilta. Tässä pelissä pelaaja voi myös vaihtaa vuorokaudenaikaa päivän ja yön välillä oman haluamisen mukaan.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gamezebo antoi pelille arvosanaksi 4,5/5 tähteä.[3] Dotmmo puolestaan suhtautui peliä kohtaan negatiivisemmin ja antoi pelille arvosanaksi 5.1/10, sanoen pelistä että "Kaiken kaikkiaan, CityVille 2 kaatuu kaupunginrakentamisen lajityyppiin pettymyksen, mielipahan ja tylsistymisen kera".[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]