Christopher Robin Milne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Christopher Robin Milne (21. elokuuta 1920 Lontoo20. huhtikuuta 1996) oli englantilainen kirjakaupan pitäjä, kirjailija sekä kirjailija A. A. Milnen poika. Nalle Puhissa seikkailevan Risto Reippaan (engl. Christopher Robin) hahmo perustuu häneen ja muut Nalle Puhin hahmot ovat saaneet inspiraatiota hänen leluistaan.

Ennen toista maailmansotaa Christopher Robin Milnen suhde isäänsä oli hyvä. Sodan aikana hän palveli Lähi-idässä ja Italiassa, jolloin suhteet isään katkesivat. Lapsena Christopher Robin Milne oli ollut paljon julkisuudessa isänsä kirjojen takia, ja 1940-luvulla hän alkoi tuntea itsensä hyväksikäytetyksi esimerkiksi sen vuoksi, että kun Nalle Puh kirjojen suosio kasvoi, häntä ruvettiin koulukiusaamaan. Kiusaaminen meni niin pahaksi, että hän joutui ottamaan erilaisia itsepuolustuskursseja, jotta voisi puolustautua kiusaajiltaan. Hän alkoi vihata kirjoja, jotka olivat tehneet hänestä julkisen henkilön.

Sodan jälkeen Milne palasi Cambridgeen jatkamaan ennen sodan alkua aloittamiaan englannin kielen opintoja. Milne valmistui ja meni vuonna 1948 naimisiin serkkunsa Lesley de Sélincourtin kanssa. Vuonna 1951 he muuttivat Dartmouthiin ja avasivat kirjakaupan. Milne menestyi hyvin kirjakauppiaana, vaikka hän ei pitänyt liiketoiminnasta ja vaikka hän joutui tapaamaan paljon Nalle Puh -faneja.

Vuonna 1974 Milne päätti julkaista ensimmäisen kolmesta omaelämäkerrallisesta kirjasta. Kirja The Enchanted Places teki selkoa hänen Puh-kirjojen takia kohtaamistaan ongelmista.

Milne sairastui neurologiseen lihassairauteen. Hän kuoli 20. huhtikuuta 1996. Kuoleman jälkeen eräässä lehtikirjoituksessa hänen väitettiin olleen ateisti.[1]

  • The Enchanted Places (1975)
  • Path Through the Trees (1979)
  • Hollow on the Hill (1982)
  • Windfall (1985)
  • Open Garden (1988)
  • Beyond the World of Pooh, A. R. Melrosen toimittama (1998)
  1. ”The books live on. But in real life Toad is dead; Alice is dead; Peter Pan and Wendy are long flown; and now Christopher Robin, a ’sweet and decent’ man who overcame a childhood in which he was haunted by Pooh and taunted by peers, has left without saying his prayers - he was a dedicated atheist - aged 75.” Euan Ferguson, ’Robin’s gone, but swallows linger on,’ The Observer, 28 April 1996, News, Pg. 14.
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.