Christian Engström

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Engström vuonna 2014.

Christian Engström (s. 9. helmikuuta 1960 Tukholma) on ruotsalainen poliitikko. Hän on ollut jäsenenä Euroopan parlamentissa kaudella 2009–2014 ja toimii Ruotsin piraattipuolueen (ruots. Piratpartiet) varapuheenjohtajana. Hän on varsinaiselta ammatiltaan tietokoneohjelmoija ja vastustaa aktiivisesti ohjelmistopatentteja ja käyttöoikeuksien hallintamenetelmiä.

Engström varttui Tukholman Kungsholmenilla ja on taiteilija-kirjailija Albert Engströmin pojanpojan poika.[1] Vuonna 1983 hän suoritti filosofian kandidaatin tutkinnon Tukholman yliopistossa pääaineinaan matematiikka ja tietotekniikka.

1980-luvun alusta Engström toimi aktiivisesti Kansanpuolueen piirissä muun muassa oikeusistuntojen lautamiehenä. Hän jätti puolueen tammikuussa 2006.

Vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa Christian Engström tuli valituksi piraattipuolueen vaalilistan pääehdokkaana.[2] Toinen puolueen tuolloin valituksi tullut euroedustaja on Amelia Andersdotter.[3] Kumpikaan ei kyennyt uusimaan paikkaansa vuoden 2014 eurovaaleissa, ja Piraattipuolue jää ilman edustusta Europarlamentissa.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]