Chicagon ratsupoliisi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chicagon ratsupoliisi
Due South
DueSouth alkuruutu.png
Tyyli komedia, draama
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Paul Haggis
Pääosissa Paul Gross
David Marciano
Callum Keith Rennie
Alkuperämaa Kanadan lippu Kanada
Verkko CTV
Jaksoja 67
IMDb

Chicagon ratsupoliisi (Due South) on neljän tuotantokauden mittainen kanadalainen televisiosarja, jota esitettiin vuosina 19941999. Sarja sijoittuu Chicagoon, jonne kanadalainen ratsupoliisi Benton Fraser päätyy ratkomaan isänsä murhaa. Benton Fraseria näyttelee Paul Gross ja hänen vierellään, katutietoisena poliisina ja hyvänä ystävänä kulkee Raymond ”Ray” Vecchio (David Marciano). Sarjan kolmannella tuotantokaudella Raymond Vecchio siirtyy hyvin salaiseen soluttautumistehtävään, eivätkä rikolliset saa tietää tätä, minkä vuoksi Marcianon tilalle hänenä esiintymään astuu Callum Keith Rennie (roolinimi sarjassa Stanley Kowalski).

Chicagon ratsupoliisi aloitti sarjana melko hyvin. Ihmiset pitivät sarjasta ja se pääsi levitykseen myös Kanadan ulkopuolelle, Yhdysvaltoihin ja muualle Eurooppaan, myös Suomeen. Toisella kaudella sarja koki kuitenkin kovia vastoinkäymisiä, mutta tilanteesta selvittiin uuden ulkopuolisen rahoituksen avulla ja kolmas tuotantokausi saatiin käyntiin 1997.

Sarja sisältää humoristisia, toiminnallisia ja myös draamallisia piirteitä, jonka vuoksi on vaikeaa määrittää, mihin osastoon se kuuluu. Kyse on kuitenkin eräänlaisesta poliisisarjasta, huumorilla höystettynä. Viidennestä tuotantokaudesta haaveiltiin pitkään, mutta lopullisesti haave sai tyrmäyksen vuonna 2000. Parhaillaan on kuitenkin liikkeellä pieniä huhuja (David Marciano itse ei tyrmää mahdollisuutta) siitä, että sarja tekisi lähivuosina paluun ruutuihin.

Ehkä silmiinpistävimpiä erilaisuuksia sarjassa on Benton Fraserin lähes yliluonnolliset kyvyt. Hän pystyy kuulemaan hyvin tarkasti ja erinäisiä asioita maistelemalla jäljittämään niiden alkulähteen. Tämän punanuttuisen ja erityisen kohteliaan ratsupoliisin rinnalla kulkee lähes aina uskollinen Diefenbaker-susi (näyttelijänä Draco), joka on lähes kuuro.

Roolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Näyttelijä Tuotantokausi
ratsupoliisi Benton Fraser Paul Gross 1–4
Raymond Vecchio David Marciano 1–2, 4
Diefenbaker (susi) Draco[1] 1–4
Harding Welsh Beau Starr 1–4
Elaine Besbriss Catherine Bruhier 1–3
Jack Huey Tony Craig 1–4
Louis Gardino Daniel Kash 1–2
Francesca Vecchio Ramona Milano 1–4
Meg Thatcher Camilla Scott 2–4
Stanley Kowalski Callum Keith Rennie 3–4
Thomas E. Dewey Tom Melissis 3–4
Renfield Turnbull Dean McDermott 2–4
Buck Frobisher Leslie Nielsen 1–2, 4
Bob Fraser Gordon Pinsent 1–4

Viittaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Diefenbakerin roolissa oli aluksi siperianhusky nimeltä Lincoln. Se korvattiin alaskanmalamuutilla, jonka nimi oli Draco.