David Marciano

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

David Marciano (s. 7. tammikuuta 1960 New Jersey, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on todennäköisesti tunnetuin roolistaan Raymond "Ray" Vecchiona sarjassa Chicagon ratsupoliisi (1994–1999).

Marciano itse sanoo nuoruutensa olleen täynnä vääriä valintoja ja huumeita, mutta hän päätti muuttaa tapansa ja aloitti opiskelun Bostonin yliopistossa biolääketieteen parissa. Pian hän kuitenkin tajusi, ettei tiede ole häntä varten ja aloitti näyttelemisen parissa Bostonissa vuonna 1983. 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa hän työskenteli useissa pikkusarjoissa Los Angelesiin siirryttyään, kuten esimerkiksi "Wiseguy" (1987) ja "Civil Wars" (1991).

Lopulta David Marciano valittiin Chicagon ratsupoliisi -sarjaan, jonka hän oli ehtinyt jo kolmeen otteeseen perua ennen lopullista hyväksymistään. "Se ei vain sovi minulle" oli hän perustellut. Marciano esiintyi Raymond Vecchion roolissa ensimmäisellä ja toisella kaudella, sekä teki paluun viimeisen, eli neljännen kauden kahteen viimeiseen jaksoon. Kolmannella ja neljännellä kaudella Paul Grossin tähdittämän Benton Fraserin rinnalla nähtiin Callum Keith Rennie, joka ei kuitenkaan saanut osakseen aivan sellaista suosiota, kuin mitä hänen edeltäjänsä oli saanut.

Due Southin loputtua 1999 David Marciano on esiintynyt muutamissa muissa elokuvissa ja sarjoissa kuten esimerkiksi "CSI: New York" (1 jakso), "The Shield" (21 jaksoa 2005-2007) ja 2008 elokuviin tulevassa elokuvassa "Caught on Tape", jossa hän esittää etsivä Brownia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]