Chi's Sweet Home

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chi's Sweet Home
Genre
Manga: Chi's Sweet Home
Tekijä Konami Kanata
Julkaisija Sangatsu Manga
Sarjajulkaisulehti
Ensimmäinen painatus 2011 – 2015
Kirjojen lukumäärä 12
TV-anime
Ohjaaja
Studio
Lähetyskanavat Japani TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros
Jaksojen määrä 209

Chi's Sweet Home (チーズスイートホーム) on Konami Kanatan luoma mangasarja. Sitä on julkaistu japaniksi Kodanshan Weekly Morning -lehdessä vuodesta 2004 alkaen, ja siitä on tehty myös kaksi tuotantokautta animea sekä OVA-jakso. Mangaa alettiin julkaista suomeksi maaliskuussa 2011, nimellä Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chi on utelias pieni kissanpentu, joka eräänä päivänä eksyy perheestään. Kissaparka etsii kotiaan turhaan ja päätyy lopulta Yamadan perheen luo asumaan. Pikkuhiljaa kaikenlaisten kommellusten saattelemana kissa tottuu uuteen perheeseensä. Myöhemmin Chi ja tämän perhe muuttaa asuntoon, jossa lemmikkien pito on sallittu. Uudet tuttavuudet ja uudet seikkailut odottavat Chitä. Luvassa on hulvatonta menoa joka sopii pienimmillekin lukutaitoisille lapsille.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Weekly Morning -lehdessä julkaistu sarjakuva oli mustavalkoinen, mutta kokoelmapokkarit ovat kokonaan väreissä. Suomenkielisen version on julkaissut Sangatsu Manga. Sarjassa on 12 osaa.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chi-kissa on saanut myös oman animesarjan, jota on yhteensä kahden tuotantokauden verran. Sarjan on tuottanut Madhouse. Molemmissa kausissa on 104 jaksoa, ja lisäksi on ilmestynyt vain DVD:llä julkaistu erikoisjakso, joten jaksojen yhteismäärä on 209. Erikoisjakso on kymmenen minuuttia pitkä, kun taas sarjan jaksot ovat hieman alle kolmeminuuttisia.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chi on mustaharmaavalkoinen vilkas kissanpentu, jonka elämä on yhtä leikkiä ja hauskanpitoa, sekä tietysti syömistä ja nukkumista. Tavallisten kissanpentujen tavoin se jahtaa kaikkea pientä liikkuvaa, jota pitää saaliinaan.

Yoohei Yamada on Yamadan perheen ainoa lapsi, iloinen ja utelias pieni poika. Hän löytää Chin puistosta ja vie sen äitinsä kanssa kotiin, ja lopulta kiintyy kissaan toden teolla. Kaksikko pitääkin paljon hauskaa yhdessä.

Rouva Yamada, jota pääosin äidiksi kutsutaan, on tarmokas ja vastuullinen nuori kotiäiti. Häntä huolettaa alinomaa, että joku saa tietää heidän pitävän asunnossaan kissanpentua luvatta. Siitä huolimatta hän rakastaa Chitä eikä tahdo luovuttaa tätä pois.

Herra Yamada, jota useimmiten kutsutaan isiksi, on ammatiltaan graafinen suunnittelija. Hän tekee töitä lähinnä kotonaan. Vaikka Chi välillä aiheuttaakin päänvaivaa, on isi aivan hullaantunut kissanpentuun.

Musta kissa tai Kuroi no tai tutummin suomeksi Mutta/Mussa on iso musta kollikissa, joka aluksi pelottaa Chitä ja vaikuttaa röyhkeältä, mutta lopulta kaksikko tutustuu paremmin, ja Mutta opettaa Chille kissana olemisen tärkeitä perusteita. Yamadan perhe kutsuu Muttaa Karhukissa-nimellä.

Kun Yamadan perhe muuttaa Chin kanssa uuteen asuntoon, on uusia tuttaviakin tiedossa!

Alice on pitkäkarvainen scottish fold -rotuinen naaraskissa, joka on todella ylpeä ja hienostunut. Kuitenkaan se ei välillä pysty hillitsemään kissanvaistojansa, vaan ryhtyy leikkiin milloin pyörivän pallon, milloin roskan perässä juosten.

Saori Ijuuin On 26-vuotias kiharatukkainen neiti ja Alicen omistaja. Hän on ammatiltaan kuvakirjantekijä ja käyttää taiteilijanimeä Yume Hanabatake. (suomeksi Unelma Kukkaisniitty)

Mii on ruskeavalkoinen kääpiöluppakorvakaniini, joka toimii omalla tahdillansa. Kummallisesti käyttäytyvä kaniini hämmentää Chitä.

Kazuya Furukawa on 51-vuotias mainostoimistossa työskentelevä herra ja Miin omistaja. Hän on rennon rempseä ja nauraa hekottaa todella paljon.

David on noin puolivuotias beaglenpentu, joka asuu Chin naapurissa. Reipas ja hyväntuulinen, joskus hiukan tumpelokin. Se tottelee järkkymättä isäntäväkensä, erityisesti Yuukin, komentoja.

Yuuki Kusano on Yamadan perheen naapurissa asuvan perheen poika ja Davidin omistaja. 12-vuotias Yuuki on avoin ja toimelias. Hänen perheeseensä kuuluvat isä, äiti ja isosisko. Poika on hyvä urheilussa, etenkin pallopeleissä.

Lucky on undulaatti, jonka omistaa Akashin perhe. Tämä erikoinen lintu osaa matkia puhetta, ja on luonteeltaan rohkea ja jopa hyökkäävä.

Yasuko Akashi on Luckyn omistaja. 60-vuotias kotirouva on tyyni ja suurisydäminen.

Laikkurouva tai Mike-täti on keski-ikäinen caliconaaras. Se asuu suuressa, japanilaistyylisessä talossa, ja on lempeä sekä huolehtivainen.

Tule (jap. 'Kocchi') on nuori kissanpoika, jonka Chi tapasi puiston suihkulähteellä. Se on äkkipikainen ja reviiritietoinen, joskin tulee erilaisuudestaan huolimatta hyvin juttuun Chin kanssa, ja kaksikko leikkiikin kaikenlaista yhdessä. Tule on oletetusti Muttan poika.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.