Chester

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Englannin kaupunkia. Nimen muita merkityksiä on lueteltu täsmennyssivulla.
Chester
Chesterin Bridge Street
Chesterin Bridge Street

Chester

Koordinaatit: 53°11′36″N, 02°53′35″W

Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Osa Englanti
Hallintoalue Luoteis-Englanti
Kreivikunta Cheshire
Väkiluku (2005) 118 600


Chester (kymriksi Caer) on kaupunki Cheshiressä Luoteis-Englannissa lähellä Walesin rajaa. Vuonna 2005 siellä arvioitiin olevan noin 118 600 asukasta, ja kaupunki kasvaa edelleen.[1]

Chester on roomalaisten sotilaslinnoitukseksi perustama kaupunki, jossa on myös suurin Italian ulkopuolella oleva amfiteatteri. Teollistumisen aikana Manchesterin ja Liverpoolin yläluokka hankki asuntoja Chesterin miellyttävämmästä ja puhtaammasta ympäristöstä. Edelleenkin Chester on rikkaiden suosiossa ja siellä sanotaan olevan maan toiseksi eniten miljonäärejä suhteessa asukaslukuun, Lontoon jälkeen. Kaupungin rakennuskannasta iso osa on 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta. Keskustan huomiota herättävin piirre ovat keskiajalta peräisin olevat kaksikerroksisten kaupparakennusten kujat. Kauppa ja turismi ovatkin nykyisin tärkeimpiä elinkeinoja.

Chesterin yöelämä on hyvin vilkasta ja pubien ystäville on tarjolla yli 200 erilaista ja eri tavoin erikoistunutta pubia. Parhaimmillaan kaupungissa on ollut, paikallisten sanoman mukaan, pubi jokaiselle vuoden päivälle.

Chesterissä on helppoa liikkua jalan. Kätevä tapa liikkua paikasta toiseen on ydinkeskustaa ympäröivä kaupunginmuuri, josta saa melko hyvän kuvan kaupungista, noin tunnin kävelyllä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.