Charles N’Zogbia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles N’Zogbia oli kysytty pelaaja kesän 2011 siirtomarkkinoilla.

Charles N’Zogbia (s. 28. toukokuuta 1986 Harfleur, Ranska) on ranskalainen jalkapalloilija. Hän edusti vuosina 2011–2016 Englannin valioliigassa pelannutta Aston Villaa, jonne hän siirtyi Wiganista.

Hän pelaa yleensä keskikentän vasenta laitaa, mutta on nähty pelaavan myös vasempana puolustajana. Hän on pelannut myös Ranskan alle 21-vuotiaiden joukkueessa.

N’Zogbia aloitti uransa ammattilaisena Newcastlessa vuonna 2004. Siirto N’Zogbian kasvattajaseurasta Le Havre AC:stä Newcastleen ei sujunut aivan helposti, vaan lopulta pitkän kiistelyn jälkeen FIFA:n päätöksellä siirto toteutui ilman siirtokorvausta[1].

N’Zogbia teki yhdeksän maalia pelaamissaan 118 Newcastle-ottelussa. Hän siirtyi tammikuun siirtoikkunassa 2009 Wiganiin kuuden miljoonan punnan korvausta vastaan ja samassa kaupassa Ryan Taylor siirtyi Newcastleen. Siirtoa ennen N’Zogbialla oli riitoja valmennusportaan kanssa.

Birminghamilaisseura Aston Villa ilmoitti heinäkuussa 2011, että se on tehnyt sopimuksen Charles N´Zogbian kanssa. Aston Villa joutui pulittamaan ranskalaislaiturista arviolta 9,5 miljoonaa puntaa eli noin 11 miljoonaa euroa.[2]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.