Caroline Kennedy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Caroline Kennedy.

Caroline Bouvier Kennedy (s. 27. marraskuuta 1957 New York City) on yhdysvaltalainen kirjailija, lakimies ja diplomaatti. Hän on Yhdysvaltojen entisen presidentin John F. Kennedyn ensimmäinen ja ainoa elossa oleva lapsi.

Caroline Kennedy eli kolme vuotta Valkoisessa talossa ja vietti siellä ennen muuttoa kuusivuotissyntymäpäiviään. Isänsä murhan jälkeen hän muutti äitinsä ja veljensä kanssa New Yorkin Manhattanille 1040 Fifth Avenuelle kattohuoneistoon.

Vuonna 1972 hän meni Concorden yliopistoon Massachusettsissa. Tämän jälkeen hän työskenteli setänsä, senaattori Edward M. Kennedyn alaisena sekä New York Daily News -lehdessä. Pian näiden jälkeen hän meni töihin Metropolitan Museoon New Yorkiin 1980, josta hän löysi miehensä Edwin Schlossbergin. Heillä on kaksi tytärtä, Rose Kennedy Schlossberg, joka syntyi 1988, (nimi tulee kunnioitetusta isoäidistä) sekä Tatiana Celia Kennedy Schlossberg, joka syntyi 1990, (nimi tulee Edwinin isoäidin mukaan) ja yksi poika, John Bouvier Kennedy Schlossberg. Hän syntyi 1993 (nimi tulee presidentti isän mukaan).lähde?

Hänen veljensä John Kennedy Jr. kuoli 1999 lento-onnettomuudessa vaimonsa Carolyn Bessette Kennedyn kanssa. Näin ollen Caroline Kennedy jäi ainoaksi presidentin jälkeläiseksi.

Nykyään Caroline Kennedy toimii isänsä nimeä kantavan kirjaston johtokunnan kunniapuheenjohtajana.[1]

Hän toimi Yhdysvaltain Japanin suurlähettiläänä 2013–2017.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. CAROLINE KENNEDY, HONORARY PRESIDENT John F. Kennedy Library Foundation. Viitattu 6.12.2018.
  2. Former Ambassadors US Embassy Japan. Arkistoitu 24.8.2019. Viitattu 6.12.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Caroline Kennedy.