Candy Candy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Candy Candy on Kyōko Mizukin ja Yumiko Igarashin luoma manga-sarja, jonka ilmestyminen alkoi vuonna 1975. Sarjan pohjalta on 70-luvulla tehty myös TV-anime ja myöhemmin elokuva, joka ei perustu ollenkaan mangoihin, vaan siihen on keksitty ihan uusi juoni. Sarjaa on julkaistu myös suomeksi dubattuna VHS-kaseteilla 80- ja 90-luvuilla kymmenen kasetin verran. Yksi kasetti sisältää kaksi jaksoa. Vaikka takakansissa lukee, että Candy etsii sarjan aikana omia vanhempiaan, se ei ole totta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa Pony-neidin ja Sisar Marian löytäessä Ponikoti-nimisen orpokodin pihasta kaksi hylättyä lasta: Candyn ja Annien. Candystä ja Anniesta tulee parhaat ystävykset ja he varttuvat yhdessä Ponikodissa. Heillä on sama haave kuin kaikilla orpolapsilla: saada isä ja äiti. Aikanaan Annie adoptoidaan rikkaaseen perheeseen ja Candy jää yksin Clean-nimisen pesukarhun kanssa. Surressaan menetettyä ystäväänsä Candy tapaa salaperäisen Kukkulan prinssin, joka soittaa säkkipilliä ja sanoo hänelle: ”Älä itke, olet kauniimpi kun hymyilet!”. Prinssin lähdettyä Candy löytää maasta riipuksen, jota alkaakin säilyttää muistona prinssistään.

Lopulta Candynkin toive päästä asumaan hienoon perheeseen toteutuu. Hän pääsee asumaan Leganien perheeseen Lakewoodin kaupunkiin. Varsin pian käykin selväksi, että perheen lapset Neil ja Eliza eivät pidä Candystä yhtään, vaan kiusaavat häntä minkä ehtivät. Onnekseen Candy tutustuu Audleyn suvun poikiin, Archieen, Steariin ja erityisesti Anthonyyn, joka muistuttaa Kukkulan prinssiä. Heistä tulee hänen parhaat ystävänsä. Candyn ja Anthonyn välille kehittyy romanttisia tunteita.

Eräänä aamuna Candy löytää huoneensa pöydältä kauniin kimpun ruusuja. Automaattisesti hän kuvittelee, että on saanut ne Anthonylta. Samaan aikaan Anthony kummastelee, kuka on voinut katkoa hänen ruusujaan. Eliza saa hänet uskomaan, että Candy on tehnyt sen, vaikka todellisuudessa Neil on katkaissut ruusut. Candy uskoo Anthonyn olevan tälle vihainen ja suruissaan hyppää veneeseen, joka kuljettaa hänet alas vesiputouksesta. Kulkuri nimeltä Albert pelastaa hänet ja lupaa siitä eteenpäin auttaa Candya aina kun tällä on vaikeuksia.

Neil ja Eliza lavastavat Candyn syylliseksi varkauteen. Candy lähetetään Meksikoon, jossa hänet kidnapataan. Seikkailujen jälkeen Candy palaa Lakewoodiin ja Sir William Audley eli perheen päämies adoptoi hänet. Viimein Candy saa asua hienossa talossa Stearin, Archien ja Anthonyn kanssa! Onnea kestää kuitenkin vain hetken, sillä Anthony kuolee kettujahdin aikana pudottuaan hevosen selästä. Surun murtama Candy menee takaisin Ponikotiin, sillä ei halua olla muistoja täynnä olevassa Lakewoodissa.

Ponikodista hänet kuitenkin viedään isosetä Williamin käskystä Englantiin kouluun. Stear ja Archie sekä Neil ja Eliza tulevat samaan kouluun. Laivalla Englantiin mennessään Candy tapaa kapinallisen Terryn, joka muistuttaa hänen mielestään Anthonya.

Koulussa Candy tapaa Annien, joka ei halua tunnustaa olevansa Ponikodin kasvatti ja välttelee siksi Candya. Annie on kateellinen Candyn ja Archien ystävuudestä, sillä hänelle on tunteita Archieta kohtaan. Lopulta lapsuuden ystävät kuitenkin löytävät toisensa taas ja Candyn kehotuksesta myös Archie huomaa Annien viimein. Candy saa myös uuden ystävän, Bettyn, joka on hänen huonenaapurinsa. Eräänä iltana itsensä pahoin loukannut ja alkoholilta haiseva Terry raahautuu Candyn huoneeseen. Candy hiippailee koulusta kaupunkiin aikeissaan löytää lääkettä. Suureksi yllätyksekseen ja ilokseen hän tapaa Albertin, joka auttaa Candya saamaan lääkkeen.

Kun on aika palata Amerikkaan, Candyn ja Terryn tiet eroavat. Terry yrittää tulla näyttelijäksi. Hänen vastanäyttelijänään toimii tyttö nimeltään Susannah, joka on rakastunut Terryyn. Lopulta Candy ja Terry päättävät uhrata oman onnellisuutensa kolmannen osapuolen vuoksi: Susannahin ja Terryn välille kehittyy suhde. Candy päättää kouluttautua sairaanhoitajaksi samaan aikaan kun ensimmäinen maailmansota syttyy. Albert liittyy armeijaan, mutta loukkaantuu junaonnettomuudessa menettäen muistinsa. Albert joutuu samaan sairaalaan, jossa Candy on töissä, ja Candy alkaakin huolehtia erityisesti hänestä. Lopulta Albertin muisti palaa. Myös Stear liittyy armeijaan aikeinaan tulla lentäjäksi. Taistelussa hänet kuitenkin ammutaan alas ja hän kuolee. Candy on surullinen, mutta Albert lohduttaa häntä.

Samoihin aikoihin Neil huomaa olevansa ihastunut Candyyn. Hän tahtoo mennä Candyn kanssa naimisiin ja suku yrittää pakottaa Candya suostumaan. Candy ei kuitenkaan halua mennä naimisiin ja lähtee tapaamaan Sir Williamia hänen huvilalleen pyytääkseen apua. Sir William osoittautuukin Albertiksi. William Albert oli vain näytellyt köyhää maankiertäjää saadakseen elää vapaasti ilman velvoitteita. Suvun päämiehenä hän vapauttaa Candyn kihlauksesta Neilin kanssa.

Candy lähtee käymään Ponikodissa ja menee Ponikukkulalle, jossa tapasi Kukkulan prinssin ensi kertaa monia vuosia sitten. Siellä hän kuulee äänen: ”Olet niin kaunis kun hymyilet!”. Candyn lapsuuden prinssi paljastuu Albertiksi!

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.