Bus Driver

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bus Driver
Bus Driver kansi.jpg
Kehittäjä SCS Software
Julkaisija SCS Software
Jakelija Steam
Julkaistu Maaliskuu 2007
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PC
Jakelumuoto DVD, verkkojakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Bus Driver on SCS Softwaren julkaisema linja-autosimulaattoripeli. Pelin kokeiluversio on ladattavissa pelin kotisivuilta ilmaiseksi tunnin peliajalla. Verkkosivuilta voi ostaa myös täysversion.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja valitsee reitin ajettavaksi kuudelta eri vaikeustasolta. Jokaiselle reitille on oma linja-autonsa, jota ei voi vaihtaa. Latausnäkymän jälkeen pelaaja aloittaa linja-auton ajamisen ajoreitin mukaisesti, joka näytetään pelaajalle tien pinnassa olevilla oransseilla nuoliopasteilla. Pelaajan tulee noudattaa ajaessaan liikennesääntöjä, kuten vilkunkäyttöä ja liikennevaloja. Liikennesääntöjen rikkomisesta menettää verrattain paljon pisteitä.

Linja-auto tulee pysäyttää matkustajien kyytiin ottamista ja jättämistä varten merkityillä pysäkeillä, joita on reitistä riippuen 3–28. Jokaiselle pysäkille on aikataulun mukainen lähtöaika. Etuajoissa lähtemisestä lähtee välittömästi pisteitä, mutta toisaalta myöhässä oleva linja-auto voi kiriä aikatauluaan umpeen ajamalla vauhdikkaammin, sillä myöhästymispisteet lasketaan vasta reitin lopussa. Pysäkille ei myöskään saa jättää matkustajia. Pysäkkejä ei voi kuitenkaan jättää väliin, sillä pelaajalle näytetään vain yhden pysäkin sijainti kerrallaan.

Alkuperäisversion 12 erilaista bussimallia on suunniteltu oikeiden linja-autojen pohjalta. Pelissä voi ajaa esimerkiksi matalalattiabussilla, koulubussilla ja vankibussilla.[1] Ajettavissa on kolmekymmentä eri reittiä, joiden sääolosuhteet ja vuorokaudenajat vaihtelevat.

Rimsley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Rimsleyn suurkaupunkiin, joka sijaitsee Yhdysvalloissa. Kaupungin nimistö on kuitenkin saanut vaikutteita lähinnä Lontoosta. Pelimaailma on avoin, eli pelaaja voi halutessaan tutkia kaupunkia vapaasti.

Kaupunkiin on runsaasti luotu erilaisia tärkeitä elementtejä linja-autoliikennettä ajatellen. Kaupungista löytyy esimerkiksi messukeskus, useita suuria hotelleja, liikekaupunki, vanha kävelykeskusta, lentoasema, rahtisatama ja valtionvankila. Merenrannalla oleva kaupunki on merenlahden kahteen osaan jakama. Kaupungin kaakkoisosassa sijaitsee vuoristo, jonka ilmasto on talvinen vuoden ympäri. Kaupungin ympäri kiertää moottoritietasoinen kehätie.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bus Driver -pelin alkuperäisessä versiossa ainoa pelinäkymä oli linja-auton ulkopuolelta, eli sitä pelattiin niin sanotusta kolmannesta persoonasta. Arvosteluissa on kaivattu ennen kaikkea kuljettajanäkymää. Kehittäjät perustelivat sen puutetta pelin luonteella, jonka tarkoitus ei ole toimia täysrealistisena linja-autosimulaattorina. Kuljettajanäkymä kuitenkin lisättiin peliin Gold-päivityksessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Buss Driver - Game Features busdrivergame.com. Viitattu 2.1.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]