Matalalattiabussi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Concordia-yhtiön Ikarus-matalalattiabussi numero #261 (MYF-389) Helsingissä.

Matalalattiabussi on nimensä mukaisesti bussi, jonka lattia on erityisen matalalla vanhusten, liikuntarajoitteisten ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien ajoneuvoon siirtymisen ja poisjäämisen helpottamiseksi. Bussissa on niiausominaisuus: sen ilmajousituksen painetta lasketaan, jolloin ovien puoleinen sivu laskeutuu alas. Näin se on mahdollisimman lähellä maan pintaa. Asiakkaan noustua bussiin alennettu sivu nousee normaaliasentoon. Bussin moottoritila on sijoitettu yleensä takaosaan.

Matalalattiabussien valmistuksen pioneeri oli saksalainen Neoplan.[1] Matalalattiabussien suosio taajamissa on kasvanut 2000-luvulla.

Matalalattiabusseja on etumatalia ja täysmatalia. Etumatalassa bussissa lattia nousee keskivaiheilla niin, että takaovella katutasolle on yksi tai kaksi askelmaa. Täysmatalan bussin matalalattiaosuus jatkuu yhtä matalalla etuovelta takaovelle.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rolland D. King: ”2”, Synthesis of Transit Practice 2 - Low-Floor Transit Buses. Washington, D.C.: National Academy Press, 1994. ISBN 0-309-05321-8. Onlinepubs.trb.org (pdf) (viitattu 16.3.2013). (englanniksi)
  2. http://www.hel.fi/static/hkr/helsinkikaikille/kirjasto/bussiraportti.htm (Luettu 16.3.2013)
Tämä joukkoliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.