Bud Cort

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bud Cort vuonna 2008.

Bud Cort (oik. Walter Edward Cox, s. 29. maaliskuuta 1948 New Rochelle, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen ensimmäiset filmiroolinsa olivat Robert Altmanin elokuvissa Poika joka halusi siivet (1970) ja MASH (1970). Hänen läpimurtoroolinsa oli miespääosa Hal Ashbyn mustassa komediassa Harold ja Maude (1971), ja hänen myöhempiä elokuviaan ovat , Pollock (2000) ja Steve Zissoun vedenalainen maailma (2004). Hän on ollut ehdolla Baftan ja Golden Globen saajaksi.

Cort varttui New Yorkin osavaltion New Rochellessa viisilapsisen perheen toiseksi vanhimpana. Hän osoitti nuorena taiteellisia lahjoja ja ansaitsi rahaa maalaamalla kadulla pikamuotokuvia ihmisistä. Sama kiinnostus ihmisten tutkimiseen johti hänet näyttelijänuralle.[1]

Vuonna 1979 hän loukkaantui vaikeasti auto-onnettomuudessa, josta toipuminen vei vuosia.

Filmografiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Calder, Amy: Actor shows 50s are new 40s with midlife award; Bud Cort, star of the classic film 'Harold and Maude,' will be honored Saturday in Waterville (Arkistoitu – Internet Archive), Portland Press Herald (Portland, Maine) 20.7.2007. Vaatii HighBeam-tilauksen. Viitattu 27.11.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.