Brad Gushue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gushue vuonna 2018

Bradley Raymond "Brad" Gushue (s. 16. kesäkuuta 1980 St. John'sissa, Newfoundland ja Labradorissa, Kanadassa) on kanadalainen curling-pelaaja. Gushue toimi Kanadan joukkueen nelosheittäjänä sen voittaessa olympiakultaa 2006 Torinon kisoissa.

Gushue on voittanut kuusi kertaa (1995, 1996, 1998, 1999, 2000, 2001) Newfoundlandin ja Labradorin provinssin juniorimestaruuden, joista viisi kertaa joukkueen kapteenina. Vuonna 2001 hän voitti lisäksi juniorien maailmanmestaruuden sekä maansa mestaruuden. Gushue jatkoi menestyksekkäitä otteitaan myös aikuisten kilpailuissa.

Toukokuussa 2005 Gushue kutsui joukkueeseensa kokeneen kaksinkertaisen maailmanmestarin Russ Howardin Kanadan olympiakarsintoihin. Aluksi Howard oli vain varamies, mutta Mike Adam teki vapaaehtoisesti tilaa kokeneelle Howardille, joka käytännössä toimi myös joukkueen kapteenina. Joukkue selviytyi Kanadan kovatasoisista sisäisistä karsinnoista olympialaisiin, missä se sijoittui alkusarjassa toiseksi ja eteni loppuotteluun. Loppuottelussa joukkue voitti Markku Uusipaavalniemen kipparoiman Suomen ja saavutti olympiakultaa. Joukkueessa pelasivat Gushuen lisäksi Mark Nichols (kolmosheittäjä), Russ Howard (kakkosheittäjä ja kapteeni), Jamie Korab (ykkösheittäjä) ja Mike Adam (varamies).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.