Brad Delson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brad Delson esiintymässä Sonisphere-festivaalilla Kirjurinluodossa Porissa 25. heinäkuuta 2009.

Bradford Phillip Delson (s. 1. joulukuuta 1977 Agoura, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muusikko. Hän on Linkin Park -yhtyeen kitaristi ja yksi sen perustajajäsenistä.[1] Hän on perustanut Mike Shinodan kanssa myös Machine Shop Recordings -levy-yhtiön.

Delson ja Linkin Parkin toinen jäsen Mike Shinoda olivat ystäviä jo lapsina. Agoura High Schoolissa he soittivat muun muassa Relative Degree -yhtyeessä yhdessä rumpali Rob Bourdonin kanssa. Vuonna 1996 kolmikko perusti Xero-yhtyeen. Samana vuonna Delson aloitti opiskelut Kalifornian yliopistossa Los Angelesissa, jossa hän jakoi asuntolassa huoneen Dave Farrellin kanssa. Delson valmistui vuonna 1999 ja päätti keskittyä musiikin tekemiseen.

Samana vuonna Xero sai uuden laulajan, Chester Bennington, ja yhtye vaihtoi nimeksi Hybrid Theory. Vuonna 2000 yhtye solmi levytyssopimuksen Warner Bros. Recordsin kanssa, ja samalla yhtyeen uudeksi nimeksi tuli Linkin Park.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Delson meni naimisiin Elisa Borenin kanssa syyskuussa 2003 Skirball Cultural Centerissä, Los Angelesissa.[2] Heidän lapsensa, joka syntyi 25. maaliskuuta 2008 on nimeltään Jonah Taylor Delson.[3] Brad Delsonilla on kaksi nuorempaa veljeä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. UCLA Academic Advancement Program honors five "champions" of the vision and spirit of AAP ugeducation.ucla.edu. Arkistoitu 21.2.2011. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  2. ‘Wedding planner to the stars’ focuses on details, details and also details jewishjournal.com. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  3. Please meet Jonah Taylor Delson lp-blog.com. Arkistoitu 13.10.2008. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Brad Delson.