Blues Brothers 2000

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blues Brothers 2000
Ohjaaja John Landis
Käsikirjoittaja Dan Aykroyd
John Landis
Tuottaja Dan Aykroyd
Leslie Belzberg
John Landis
Säveltäjä Paul Shaffer
Kuvaaja David Herrington
Pääosat Dan Aykroyd
John Goodman
Joe Morton
James Brown
Aretha Franklin
B. B. King
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Ensi-ilta 6. helmikuuta 1998
Kesto 123 min
Alkuperäiskieli englanti, venäjä
Budjetti 28 000 000 USD
Edeltäjä The Blues Brothers
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Blues Brothers 2000 on yhdysvaltalainen vuonna 1998 ensi-iltansa saanut John Landisin ohjaama musiikkikomedia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elwood Blues (Dan Aykroyd) pääsee pois vankilasta ja kuulee veljensä Jaken ja isähahmonsa Curtisin kuolleen ja huomaa myöhemmin, että Blues Brothersien pelastama orpokoti on purettu. Elwood kuulee myöhemmin, että hänellä on veli, joka on Curtisin poika Cab Chamberlain (Joe Morton), joka on Illinoisin osavaltiopoliisi. Elwood menee Mary Stigmatan (Kathleen Freeman) luokse, joka antaa hänen hoiviinsa orpopoika Busterin (J. Evan Bolifant).

Elwood menee Cabin luo anomaan tältä 500 dollaria autonostoon. Cabin kieltäytyy, mutta Buster vie hänen lompakkonsa. Elwood ostaa auton Malvern Gasperonilta (B. B. King), joka kertoo olevansa menossa New Orleansiin kokeilemaan "jotain muuta". Elwood ja Buster menevät rumpali Willie Hallin strippiklubille, jossa on laulutaitoinen baarimikko Mack McTeer (John Goodman). Williellä on velkoja venäläiselle mafiajoukolle, joka polttaa klubin maan tasalle.

Elwood aikoo taas koota yhtyeen. Mackistä tulee uusi solisti, ja Busterista tulee taustalaulaja ja huuliharpisti. Kitaristi Matt Murphy ja hänen vaimonsa pyörittävät Mercedes-liikettä, eikä vaimo halua ensiksi hänen lähtevän pois, mutta suostuu myöhemmin. Muut yhtyeen jäsenet työskentelevät "Ed's Love Exchange" -liikkessä, josta he myöhemmin lähtevät heidän mukaansa.

Manageri Maury Sline järjestää Blues Brotherseille ulkoilmakeikan Kentuckysta valehtelemalla olevansa "Bluegrass Brothers", jossa Cab on muiden poliisien kanssa.

Matkan varrella he tapaavat vanhoja tuttuja, kuten pastori Cleophus Jamesin (James Brown). Cabin johtama poliisiryhmä tulee, mutta Cab näkee "valon" ja nousee taivaisiin, ja kun hän palaa, on hänen poliisiunivormunsa muuttunut mustaksi puvuksi ja aurinkolaseiksi. Cab löytää kutsumuksensa ja liittyy Blues Brotherseihin.

He suuntaavat kohti Louisianassa pidettäviä "bändien taisteluiksi" kutsuttuja kilpailuja, jotka pitää voodoon harjoittaja Queen Moussette (Erykah Badu), joka pyytää heitä esittämään funkia. He kieltäyvät, joten Moussette loitsii heidät esittämään funkia, ja sitten hän muuttaa heidät "kiviksi", siihen asti kunnes kilpailu alkaa. Kilpailussa on mukana myös autokauppias Malvern ja hänen yhtyeensä Louisiana Gator Boys. Blues Brothersit häviävät kilpailun, mutta se ei heitä haittaa. Kilpailun jälkeen venäläiset ja muut ilmestyvät paikalle, mutta Moussette loitsii heidät. Mary Stigmata ilmestyy, ja Buster pelkää, että hän vie hänet pois, joten Elwood ja Buster pakenevat ja ajavat pois.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Elokuva tehtiin kunnioittamaan John Belushin, Cab Callowayn ja John Candyn muistoa. He olivat esiintyneet kuolleet edellisen elokuvan jälkeen.
  • Elokuvassa rikottiin edellisessä elokuvassa rikottu 103:n auton romutusennätys yhdessä kohtauksessa yhdellä autolla.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.