Blinx

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Blinx on japanilainen Xbox-konsolipelisarja. Pelit on kehittänyt Artoon ja julkaissut Microsoft Game Studios. Pelin sankari on Blinx-kissa. Pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin 2002 ja toinen 2004. Peliä markkinoitiin "ensimmäisenä 4D-pelinä".


Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blinxin tarina alkaa Time Factorystä (suom. aikatehdas), Ajanlakaisijoiden päämajasta. Päämajaan saapuu tieto, että ilkeä Tom Tom Gang on kidnapannut Prinsessan. Blinx rakastuu kyseiseen prinsessaan nähdessään tämän Time Factoryn monitorista Tom Tom Gangin kynsissä. Niinpä hän päättää lähteä pelastamaan Prinsessaa ilkeiltä Tom Tom -possuilta.


Hahmot ja maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blinx-kissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä pelissä Blinx on oranssinsävyinen, luultavasti maatiaiskissa. Sillä on beessiä naamassa sekä valkoinen hännänpää. Toisessa pelissä Blinx on väriltään samanlainen mutta lihaksikkaampi, laihempi ja pidempi kuin ensimmäisessä. Vaatteet ovat pysyneet kutakuinkin samana, niitä on vähän vain modernisoitu ja vaatteet ovat jo jokseenkin rikkinäiset eikä kulkunen enää ole kaulassa.

Blinxin aseena on pelin ykkösosassa timesweeper TS-1000 ja kakkosassa uusittu malli, TS-5000 X. Timesweeper on aikalakaisijaimuri, jolla Blinx kerää roskia, joilla hän ampuu aikahirviöitä matkallaan aikamaailmoissa. Aikahirviöistä Blinx saa aikakristalleja, joilla hän voi muuttaa ajan kulkua.

Tom Tom Gang[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Tom -possut ovat Timesweeper-kissojen vihollisia. Possut tekevät aina ilkitöitä, joita kissat joutuvat sitten aina ratkomaan ja siivoilemaan. Tom Tomit hyökkäilevät Blinxinkin kimppuun vähän väliä koettaen estää tämän matkaa pelastamaan prinsessaa. Blinx 2:ssa kuitenkin Tom Tomeista tulee kissojen hyviä ystäviä, ja nämä jopa auttavat kissoja Time factoryn korjaustöissä.


Ystävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blinx 2:ssa Blinxillä on myös tullut liuta uusia ystäviä. Picaro, Pelon, Chron sekä NekoJi. Hurmaava kaupan myyjätär on vaihtunut sporttiseen mieskissa Jimmyyn. Catherine ei kuitenkaan ole hävinnyt koko pelistä. Hänestä on nimittäin tullut NekoJin tyttöystävä. Pelissä on myös CEO, "pääjehukissojen" ns. järjestö, joka antaa pelaajalle ohjeita pelin aikana.

Kentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blinx lakaisee aikaa ja koettaa korjata vääristyneet virheet ajankulussa. Välillä Blinx taistelee eriskummallisten aikakristalleista syntyneiden suurten hirviöiden kanssa.

Kauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupasta saa ostaa uusia tehokkaampia aikalakaisijaimureita sekä uusia asuja. Maksuvälineenä kaupassa käytetään kultakristalleista ansaittua rahaa. Jokaisella "kenttäsivulla" on oma kauppansa, jossa on eri valikoima kuin toisessa kaupassa, mutta kaupan myyjätär, Catherine, pysyy aina samana.

Aikakristallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blinxin on mahdollista kelata aikaa sekä eteen- että taaksepäin, hidastuttaa sitä sekä pysäyttää sen. Blinx voi myös "nauhoittaa" itseään saadakseen lisäapua tehtäviinsä. Blinx saa myös ns. "retryjä" eli uudelleenyrityksiä kristalleista. Jos hirviö osuu Blinxiin, tämä kellahtaa maahan silmät pyörien, mutta kunhan Blinxillä on retryjä jäljellä, tämä ei ole ongelma. Aika vain kelautuu itsestään taaksepäin hetkeen, jolloin hirviö ei vielä ollut osunut Blinx-kissaan. On myös kultakristalleja, joista Blinx ansaitsee rahaa sekä kissanpäänmuotoisia "kristalleja", Cat Medaleja, joiden avulla Blinx saa hullunkurisia videopätkiä "Prize":ja auki. Niissä Tom Tom -possut tekevät mitä hullunkurisimpia temppuja. Hirviöt syntyvät pelin alussa nähtävässä videossa aikakristalleista.


Kakkososan juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kakkososan alussa nähtävässä videopätkässä Tom Tom Gangin johtaja Benito apureineen koettaa saada Big Cristal -nimisen kristallin itselleen, mutta kristalli "räjähtääkin" kosketuksesta osiksi ja lentää eri puolille kissojen ja possujen maailmaa. Näin alkaa kissojen ja possujen välinen kamppailu kristallin osista. Kissat haluavat koota sen ja palauttaa paikalleen, niin kuin kunnon kansalaiset, kun taas possujen johtaja haluaa kristallin kokonaan itselleen pelastaakseen unissaan näkemänsä Mina-tytön, johon hän rakastuu. Loppujen lopuksi Ajan jumalattarien kehruusakset tipahtavat taivaasta saaden aikaan jättimäisen räjähdyksen, ja saksista syntyy suuri demoni, joka aikoo tuhota ajan ja kissojen sekä possujen maailman lopullisesti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.