BitChute

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

BitChute on videonjakopalvelu, joka avattiin tammikuussa 2017 vaihtoehdoksi YouTubelle palvelun lisääntyvien sisältörajoitusten vuoksi. BitChuten oman kuvauksen mukaan se tarjoaa palvelun, jota sisällöntuottajat voivat käyttää ideoidensa vapaaseen ilmaisemiseen[1]. BitChute sallii YouTubesta poistettuja vihasisältöisiä videoita[2], oikeistolaisia[3] sisältöjä ja salaliittoteorioita[4]. BitChute on joidenkin kommentaattoreiden mukaan kasvanut muiden videonlevityssivustojen cancel-kulttuurin ja sananvapauteen kohdistuvien hyökkäysten myötä[4]. Palvelun suosio kasvoi marraskuussa 2020, kun YouTube poisti palvelustaan viraalisesti levinneen Plandemic-videon, jolla esitettiin COVID-19-virukseen liittyviä salaliittoteorioita[5]. Palvelua käyttävät antisemitistiset ja QAnon-salaliittoteoreetikot[5].

Palvelua perustettaessa sen väitettiin käyttävän hajautettua WebTorrent-vertaisverkkotekniikkaa videoiden jakamiseen sisällön vaativaa kaistaa vähentääkseen.[6] Palvelu näyttää kuitenkin luopuneen tästä tekniikasta jossain vaiheessa ja nykyisin videot ladataan suoraan palvelun palvelimilta.lähde?

BitChute ei näytä videoissa lainkaan mainoksia, sen sijaan käyttäjät voivat suoraan tukea videoiden tekijöitä.[7] Marraskuussa 2018 PayPal sulki palvelun tunnukset, mikä vaikeutti sen maksuliikennettä.[8]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]