BitChute

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
BitChute
Verkkosivusto bitchute.com
Kotipaikka Yhdistynyt kuningaskunta
Kaupallinen Kyllä
Tyyppi Videopalvelu
Kielet englanti
Omistaja Bit Chute Limited
Avattu tammikuu 2017
Similarweb-sija 4 104. (kesäkuu 2023)[1]
Nykyinen tila aktiivinen

BitChute on videonjakopalvelu, joka avattiin tammikuussa 2017 vaihtoehdoksi YouTubelle palvelun lisääntyvien sisältörajoitusten vuoksi. BitChuten oman kuvauksen mukaan se tarjoaa palvelun, jota sisällöntuottajat voivat käyttää ideoidensa vapaaseen ilmaisemiseen[2]. BitChute sallii YouTubesta poistettuja vihasisältöisiä videoita[3], oikeistolaisia[4] sisältöjä ja salaliittoteorioita[5]. BitChute on joidenkin kommentaattoreiden mukaan kasvanut muiden videonlevityssivustojen cancel-kulttuurin ja sananvapauteen kohdistuvien hyökkäysten myötä[5]. Palvelun suosio kasvoi marraskuussa 2020, kun YouTube poisti palvelustaan viraalisesti levinneen Plandemic-videon, jolla esitettiin COVID-19-virukseen liittyviä salaliittoteorioita[6]. Palvelua käyttävät antisemitistiset ja QAnon-salaliittoteoreetikot[6].

Palvelua perustettaessa sen väitettiin käyttävän hajautettua WebTorrent-vertaisverkkotekniikkaa videoiden jakamiseen sisällön vaativaa kaistaa vähentääkseen.[7] Palvelu näyttää kuitenkin luopuneen tästä tekniikasta jossain vaiheessa ja nykyisin videot ladataan suoraan palvelun palvelimilta. lähde?

BitChute ei näytä videoissa lainkaan mainoksia, sen sijaan käyttäjät voivat suoraan tukea videoiden tekijöitä.[8] Marraskuussa 2018 PayPal sulki palvelun tunnukset, mikä vaikeutti sen maksuliikennettä.[9]