Bill Henderson

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bill Henderson
Syntymäaika 19. maaliskuuta 1926
Syntymäpaikka Chicago, Illinois
Oikea nimi William Randall Henderson
Ammatti laulaja, näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

William Randall "Bill" Henderson (s. 19. maaliskuuta 1926 Chicago Illinois) on yhdysvaltalainen jazzlaulaja sekä televisio- ja elokuvanäyttelijä.

Henderson on esiintynyt monissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa. 70-luvun keskivaiheesta tähän päivään hän on esiintynyt monissa sivuhenkilöiden usein yhden kerran rooleissa. Hänen elokuvaroolinsa ovat olleet samanlaisia - sivuhahmoja ja pieniä rooleja.

Henderson aloitti ammattimaisen musiikkiuransa vuonna 1952 esiintyessään Chicagossa Ramsey Lewisin kanssa, ja alkoi äänittää muutettuaan New Yorkiin vuonna 1958.[1] Sen jälkeen hän on esiintynyt ja äänittänyt sellaisten artistien, kuin Oscar Peterson, Jimmy Smith, Count Basie, Yusef Lateef, Booker Little ja Eddie Harris, kanssa. Henderson myös äänitti omat raitansa "King Bluesina" vuonna 1983 komediaan Tähtijengi – Get Crazy USA!.

Vuonna 1999 Henderson vieraili Charlie Hadenin albumilla The Art of the Song. Yhä 82:n vuoden iässä Henderson jatkaa esiintymistä vakituisesti, ja kiertää ympäri Los Angelesin aluetta.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisioesiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]