Ben 10: Race Against Time

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ben 10: Race Against Time
Ohjaaja Alex Winter
Käsikirjoittaja Mitch Watson
Tuottaja Evan Adler
Victor Ho
Ramsey Ann Naito
Sam Register
Tramm Wigzell
Alex Winter
Säveltäjä Andy Sturmer
Kuvaaja Morgan Susser
Pääosat Graham Phillips
Christien Anholt
Haley Ramm
Beth Littleford
Don McManus
Sab Shimono
Aloma Wright
Robert Picardo
Lee Majors
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Cartoon Network Studios
Levittäjä Cartoon Network
Ensi-ilta 21. marraskuuta 2007
Kesto 91 min.
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti Hieman yli 5 miljoonaa dollaria[1]
Seuraaja Ben 10: Alien Swarm
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Ben 10: Race Against Time on vuonna 2007 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen elokuva, joka perustuu animaatiosarjaan Ben 10. Elokuvan ohjasi Alex Winter[1] ja käsikirjoitti Mitch Watson. Pääosassa esiintyivät Graham Phillips ja Haley Ramm.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa kun salaperäinen olento teleporttaa itsensä Bellwoodin kaupunkiin ja alkaa tuhota ympärillään olevia rakennuksia. Ben Tennyson (Graham Phillips) muuntaa itsensä Omnitrixin avulla Heat Blastiksi (David Franklin) ja ryhtyy puolustamaan kaupunkiaan. Lyhyen taistelun päätteeksi Ben voittaa vihollisensa.

Ben Heat Blastinä.

Seuraavana päivänä Ben palaa kouluun, mutta hänellä on ongelmia sopeutua elämään normaalisti. Huonon päivän päätteeksi hän katselee serkkunsa Gwenin (Haley Ramm) kanssa vuosikirjan valokuvia. Eräässä valokuvassa Benin taustalla on sumea kohta, joka paljastuu Gwenin selventäessä kuvaa samaksi viholliseksi, jonka Ben päihitti edellispäivänä. Benin isoisä Max (Lee Majors) tunnistaan sen olevan muukalainen nimeltä Eon (Christien Anholt), jonka hän kaappasi ollessaan Plumbers -nimisessä ryhmässä vuosia sitten. Silloin Eon saapui maaplaneetalle puolikuolleena ja toi mukanaan laitteen nimeltä Hands of Armageddon, joka avaisi aikahalkeaman hänen kotiulottuvuuteen ja päästäisi rotunsa maaplaneetalle, jos se aktivoidaan.

He matkaava kohti hallintorakennukseen, jonne Eon oli vuosia sitten vangittu ja jäädytetty, mutta he huomaavat Eonin karanneen ja vartijan olevan jo lähes kuollut. Ryhmä palaa takaisin Bellwoodiin ja Max vie Benin ja Gwenin paikkaan jossa he vartioivat Eon jättämää Hands of Armageddonia. Sitä vartioivat Plumbers ryhmän vielä muutamat elossa olevat jäsenet, kuten rehtori White (Robert Picardo). Heidän huomaamatta Eon on seurannut heitä laitoksen sisään, mutta ei kykene aktivoimaan laitettaan. Lisäksi Benin yrittäessä käyttää Omnitrixia siihen ilmaantuu käyttöhäiriö, eikä se suostu aktivoitumaan. Eon yrittää siepata Benin, väittäen yrittävänsä pelastaa poikaa. Eon selittää rotunsa oppineen hallitsemaan aikaa, mutta jumittivat itsensä käyttäessään voimaansa väärin. Eon juoksee kuitenkin karkuun, kun yksi Plumbereista saapuu paikalle. Maxin mielestä Benin olisi syytä poistua Bellwoodista, jotta Eon ei löytäisi häntä, mutta Ben kieltäytyy. Tämän seurauksena he sopivat Benin liittymistä Plumber -ryhmään. Plumbersit päättävät pitää Benia silmällä ympäri vuorokauden meni poika minne tahansa.

Ben Diamondheadinä.

Ollessaan koulussa Eon saapuu paikalle ja hyökkää Benin kimppuun, joka ehtii muuntautua Diamondheadiksi (Daran Norris). Taistelu kuitenkin päättyy jälleen Benin hyväksi. Myöhemmin samana päivänä Ben päättää houkutella Eonin ansaan, mutta suunnitelma epäonnistuu ja samalla Eon kaappaa Benin lisäksi Gwenin ja Maxin.

Plumberien päämajassa Eon selittää hieman Omnitrixin taustasta ja erityisesti turvajärjestelmästä, joka estää tietyn muukalaisen valtaamasta rannekkeen käyttäjää. Eon kuitenkin tietää kuinka poistaa Omnitrixin turvajärjestelmä ja tekee sen samalla lisäämällä itsensä laitteen sisälle. Tämän seurauksena Ben muuntautuu Eonin nuoreksi versioksi, jonka seurauksena Eoneita on nyt kaksi ja hän aktivoi Hands of Armageddonin. Samalla Gwen ja Max onnistuvat vapauttamaan itsensä ja yrittävät estää Eonia. Max yrittää sammuttaa aikahalkeaman, kun Gwen yrittää saada Benin taistelemaan itsensä Eonin kehosta eroon. Lopulta Ben onnistuu vastustamaan Eonin mielen ja he pelastavat Maxin yrittäessään purkaa aikahalkeamaa, lähettäen Eonin rodun takaisin omaan ulottuvuuteen.

Juuri kun kaikki näyttää päättyneen voitokkaasti aika pysähtyy kaikkien paitsi Benin kohdalla. Alkuperäinen Eon palaa takaisin vihoissaan Benin voitosta. Ben muuntaa itsensä Wildmuttiksi (Dee Bradley Baker) ja taistelu lopulta päättyy, kun hän puskee Eonin Hands of Armageddoniin, jolloin molemmat tuhoutuvat.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Graham Phillips  Ben Tennyson  
 Christien Anholt  Eon  
 Haley Ramm  Gwen  
 Beth Littleford  Sandra Tennyson  
 Don McManus  Carl Tennyson  
 Sab Shimono    
 Aloma Wright  rouva Dalton  
 Robert Picardo  rehtori White  
 Lee Majors  isoisä Max  
 Tyler Foden  J.T.  
 Paige Hurd  Stephanie  
 Jeff Jensen  herra Hawkins  
 Tyler Patrick Jones  Cash  

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 David Franklin  Heat Blast  
 Carlos Alazraqui  Grey Matter  
 Daran Norris  Diamondhead  
 Dee Baker  Wildmutt  
  1. a b tvguide.com community.tvguide.com. 17. syyskuuta 2007. Arkistoitu 4.11.2008. Viitattu 20. tammikuuta 2008. (englanniksi)