Being as an Ocean

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Being as an Ocean
Being as an Ocean livenä Hong Kongissa vuonna 2015.
Being as an Ocean livenä Hong Kongissa vuonna 2015.
Tiedot
Tyylilaji
Kotipaikka Alpine, Kalifornia
Levy-yhtiö

SharpTone
Equal Vision
InVogue

Being as an Ocean on yhdysvaltalainen melodista hardcorea soittava bändi Alpinesta, Kaliforniasta, joka perustettiin vuonna 2011. Bändi alun perin perustettiin vuonna 2005 nimellä Vanguard. Bändi on julkaissut neljä albumia: Dear G-d..., How We Both Wondrously Perish, nimikkoalbumi Being as an Ocean sekä viimeisimpänä Waiting for Morning to Come, joka julkaistiin 8. syyskuuta 2017. How We Both Wondrously Perish julkaistiin toukokuussa 2014 ja se nousi sijalle 57 Yhdysvaltain Billboard 200-listalla.[1][2]

Vuodet Vanguardina ja Dear G-d - (2011–2013)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Being As An Ocean oli alun perin nimeltään Vanguard, jossa he soittivat extreme-metallia kristillisellä sanomalla. Päästyään kokeilemaan soundiaan enemmän, he alkoivat menettää kiinnostustaan extreme-metallia kohtaan ja sen sijaan hakivat enemmän post-hardcore-soundia. Demoversiot kappaleista "The Hardest Part Is Forgetting Those You Swore You Would Never Forget" ja "Humble Servant, Am I" striimattiin Vanguardin MySpace-sivulla 4. tammikuuta 2011.[3] Bändi tämän jälkeen muutti nimensä Being as an Oceaniksi.

Bändin ensimmäisen albumin kirjoitti kitaristi Tyler Ross heti bändin perustamisen jälkeen. Dear G-d... äänitettiin vanhassa The Palms -nimisessä hotellissa ja se lähetettiin Brian Hoodille miksattavaksi ja masteroitavaksi. Ensimmäinen single albumilta oli sen nimikkokappale, joka julkaistiin 3. tammikuuta 2012, ja se sai positiivista huomiota. Pian tämän jälkeen Jacob Prest liittyi bändiin rytmikitaristiksi. Being as an Ocean kiersi yli kahdessakymmenessä maassa, muun muassa Kanadassa, Saksassa, Georgiassa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa bändien kuten Counterparts, Hundreth, Sierra, Liferuiner, Napoleon, ja The Elijah kanssa. 5. elokuuta 2013 julkaistiin b-puoli Dear G-d... -levyltä nimellä "The People Who Share My Name."

Joel Quartuccio livenä Trierissä,  Saksassa vuonna 2014

Bändin sisäisiä muutoksia, How We Both Wondrously Perish and nimikkoalbumi (2013–2015)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 Shad Hamawe ja Jacob Prest lähtivät yhtyeestä tähtäimessä rauhallisempi elämä bändin ulkopuolella. Jäljelle jääneet jäsenet alkoivat äänittämään uutta musiikkia samalla etsien uusia jäseniä. Connor Denis hardcore punk -bändistä Sleep Patterns liittyi bändiin uutena rumpalina. Tällä uudella ryhmällä he alkoivat kirjoittamaan ja äänittämään uutta albumiaan jonka oli tarkoitus olla julkaistu jossakin kohtaa vuotta 2014. Michael McGough post-hardcore -yhtye The Elijahista, myös ilmoitettiin uudeksi kitaristiksi bändiin. Helmikuun 25. päivä he julkaisivat kansikuvan albumiin How We Both Wondrously Perish julkaisupäivämäärän kera. Albumin ensimmäinen single, "Death's Great Black Wing Scrapes the Air", julkaistiin iTunes-musiikkipalvelussa. Yhtye äänitti albuminsa Atlantassa, Georgiassa Glow in the Dark Studiosilla ja julkaisivat sen 6. toukokuuta 2014.

Pian tämän jälkeen yhtye ilmoitti kolmannen albumin olevan työn alla, ja että se julkaistaisiin vuonna 2015. Being as an Ocean oli Warped Tourilla mukana koko kiertueen ajan. 7. toukokuuta yhtye julkaisi ensimmäisen kappaleen (nimeltään "Little Richie") uudelta albumilta, paljastivat julkaisupäivämäärän sekä albumin kansikuvan. "Sleeping Sicarii", "Forgetting Is Forgiving the I", ja "Sins of The Father" julkaistiin myöhemmin lisäsingleinä. Being as an Ocean julkaistiin kesäkuun 29. päivä vuonna 2015.

Waiting for Morning to Come (2015–nykypäivä)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuun 11. 2015, Tyler Ross paljasti Twitterissä, että hän työskenteli uuden laulun parissa.[4] Muutamassa myöhemmässä tviitissä hän mainitsi työskentelevänsä yhä mainitun kappaleen parissa sekä lisäksi kertoi vielä kirjoittavansa toistakin kappaletta.[5][6] Marraskuun 21. päivä ilmoitettiin, että Connor Dennis erosi yhtyeestä, jotta pystyisi työskennellä paremmin eri bändien ammattilaisrumpalina kiertueilla.

Helmikuun 25. päivä yhtye julkaisi kappaleen nimeltä "Dissolve" yksittäisenä singlenä, Ilmoittaen heidän allekirjoittaneen sopimuksen Equal Vision Recordsin kanssa ja ottaen Jesse Shelleyn (Sleepwaven liverumpalin) uudeksi rumpalikseen.[7][8]

Vuoden 2016 viimeisinä viikkoina Being as an Ocean tiedotti, että neljäs studioalbumi nimeltään Waiting for Morning to Come julkaistaisiin 9. kesäkuuta 2017. Albumia ei kuitenkaan julkaistu tänä päivämääränä. Bändiltä tai levy-yhtiöltä ei tullut selitystä siihen, miksi albumia ei julkaistu ilmoitettuna päivänä. [9]  Elokuun 14., 2017 Tyler Ross ilmoitti, että oli ostanut ja varmistanut oikeudet albumiin, ja että yhtye julkaisisi albumin itsenäisesti ilman levy-yhtiötä 8. syyskuuta.[10] Yhtye ilmoitti virallisesti elokuun 19. päivä, että heistä oli tullut kokonaan riippumaton yhtye sen jälkeen, kun he purkivat sopimuksen Equal Visionin kanssa. Seuraavan muutaman viikon kuluessa bändi julkaisi kaksi uutta singleä albumilta, joista ensimmäinen oli nimeltään "Thorns" ja toinen "Black and Blue", joka oli myös esitetty livenä ennen julkaisuaan.[11] Heinäkuun 20., 2018, yhtye julkaisi singlen "Alone" albumin deluxe-versiolta.

Tyyli, vaikutukset ja nimi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen musiikkia on kuvailtu post-hardcoreksi[12][13] sekä melodiseksi hardcoreksi.[14] AllMusicin kirjoittaja Gregory Heaney kuvaili heitä "post-hardcore-bändiksi melodisella ja surumielisellä soundilla höystettynä aggression purskahduksina", kun taas Indie Vision Music totesi, että yhtyeen musiikki sekoitti  "melodista hardcorea, Explosions in the Sky -tyylistä tunnelmallista rockia sekä La Disputen, Listenerin ja MewithoutYoun kaltaista "spoken word" -puhemusiikkia".[15] Laulaja Joel Quartucciota on noteerattu "intohimoisesta suullisesta ulosannista" hänen "spoken wordin ja perinteisen kärsimystäyteisen huutolaulun sekoituksen maalaaman intohimoisen kudoksen" vuoksi.[16] Connor Denisin ja Michael McGoughin lisääminen yhtyeeseen viitoitti muutosta heidän tyylissään, kun taas Dear G-d... "esitteli paljon ihmistunteita sen äärimmäisen henkilökohtaisilla sanoituksillaan, How We Both Wondrously Perish päästi vapaaksi paljon sen tunteesta loistavalla musikaalisuudellaan yhtyeen tiukennettua instrumentointiaan ja lisänneen uutta dynamiikkaa soundiinsa ja uuden kitaristi-laulaja Michael McGoughin tuoneen suurimman muutoksen".[17]

Debyyttialbuminsa sanoituksien, joita kutsutaan "sydämellisiksi", bändi kertoo puhuvan elämänkokemuksista, tunteista, ajatuksista ja keskusteluista, joita Quartuccio "kävi läpi Jumalasta ('G-d'), toivosta, rakkaudesta, nöyryytyksestä, voimasta, kivusta, masennuksesta, menetyksestä ja elämästä". [18] Nämä asiat pysyivät pääasiallisena inspiraationa sanoituksille myöhemmilläkin albumeilla. Vaikka heidät usein leimataankin kristilliseksi bändiksi, he kiistävät sen kertoen olevansa "kristittyjä ihmisiä, jotka rakastavat kirjoittaa musiikkia" toivoen, ettei heitä asetettaisi "kristillinen yhtye" -nimikkeen alle. lähde?

Heidän aikaisia esikuvia olivat mm. MewithoutYou, Sigur Rós, Oceana, Bring Me the Horizon, Listener, Verse, Comeback Kid, Underoath, Touché Amoré, and La Dispute. Bändin nimen pohjalla on Mahatma Gandhin sitaatti: "Et saa menettää uskoasi ihmiskuntaan. Ihmiskunta on valtameri; jos jotkut pisarat ovat likaisia, valtameri ei siltikään muutu likaiseksi."lähde?

Nykyiset:

 • Joel Quartuccio – päävokalisti (2011–)
 • Tyler Ross – soolo- ja pääkitaristi (2011–)
 • Ralph Sica – basisti (2011–present)
 • Michael McGough – rytmikitaristi, taustavokalisti (2013–)

Entiset:

 • Shad Hamawe – rumpali, perkussionisti (2011–2013)
 • Jacob Prest – rytmikitara, vokalisti (2011–2013)
 • Connor Denis – rumpali, perkussionisti (2013–2015)

Kiertueilla:

 • Garrett Harney – rumpali (2018–)
 • Anthony Ghazel – rumpali (2017–2018)
 • Jesse Shelley – rumpali (2015–2017)

Aikajana

Vuosi Nimi Levy-yhtiö Listasija
US 200[19] US Indie US Alt. US Rock AUS[20] GER[21]
2012 Dear G-d... InVogue Records 115
2014 How We Both Wondrously Perish 57 9 10 17
2015 Being as an Ocean 11 17 25 99 56
2017 Waiting for Morning to Come Itsenäinen 38
2019 Proxy: An A.N.I.M.O. Story Itsenäinen

Muut julkaisut

 • "The Hardest Part Is Forgetting Those You Swore You Would Never Forget" ja "Humble Servant, Am I" - Dear G-d... demot (2011, itsejulkaistuna)
 • "The People Who Share My Name" - Dear G-d... B-puoli (2013, InVogue Records)

Musiikkivideot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • "Dear G-d" (2012, Dear G-d...)
 • "The Hardest Part Is Forgetting Those You Swore You Would Never Forget" (2012, Dear G-d...)
 • "Salute e Vita" (2013, Dear G-d...)
 • "Nothing, Save the Power They're Given" (2013, Dear G-d...)
 • "L'exquisite Douleur" (2014, How We Both Wondrously Perish)
 • "Mediocre Shakespeare" (2014, How We Both Wondrously Perish)
 • "Little Richie" (2015, Being as an Ocean)
 • "Death's Great Black Wing Scrapes the Air" (2015, How We Both Wondrously Perish)
 • "Dissolve" (2016, Waiting For Morning To Come)
 • "This Loneliness Won’t Be The Death Of Me (2017, Dear G-d...)[22]
 • "OK" (2018, Waiting For Morning To Come)
 • "Alone" (2018, Deluxe Edition of Waiting For Morning To Come)
 • "Know My Name" (2018, Deluxe Edition of Waiting For Morning To Come)
 • "Play Pretend" (2019, PROXY: An A.N.I.M.O. Story)
 • "Lost" (2021)[23]
 1. Being As An Ocean's new album has debuted at #57 on the Billboard 200. lambgoat.com. Viitattu 30.4.2022. (englanniksi)
 2. How We Both Wondrously Perish - Being As An Ocean - Facebook.com/InvogueRecords InVogue Records. Viitattu May 21, 2014.
 3. Demo Songs 2011 myspace.com. January 4, 2011. Viitattu March 18, 2017.
 4. Tyler William Ross on Twitter twitter.com. Viitattu March 18, 2017.
 5. Tyler William Ross on Twitter twitter.com. Viitattu March 18, 2017.
 6. Tyler William Ross on Twitter twitter.com. Viitattu March 18, 2017.
 7. Instagram post by Connor J. Denis • Nov 21, 2015 at 3:18 pm UTC instagram.com. Viitattu March 18, 2017.
 8. Instagram post by michael • Nov 21, 2015 at 4:30 pm UTC instagram.com. Viitattu March 18, 2017.
 9. -... .- .- --- on Twitter twitter.com. Viitattu March 18, 2017.
 10. NEWS: Being As An Ocean leave Equal Vision; will self-release fourth album! DEAD PRESS!. Viitattu August 19, 2017. [vanhentunut linkki]
 11. "Being as an Ocean debut striking new song, "Black & Blue"", Alternative Press, August 31, 2017. 
 12. Being as an Ocean: How We Both Wondrously Perish AllMusic. ”On their second album, Being as an Ocean ... [offer] listeners a more refined take on their brand of post-hardcore. ...the band [has] a sound that few of its post-hardcore brethren even come close to touching.” Viitattu May 8, 2015.
 13. Being as an Ocean Biography AllMusic. ”Melodic hardcore outfit from Alpine, California merge drifting atmospheres with aggressive outbursts. ...Being as an Ocean are a post-hardcore band with a melodic and plaintive sound punctuated by outbursts of aggression.” Viitattu October 6, 2016.
 14. 16 Modern Precursors of Melodic Hardcore altpress.com. June 22, 2014. ”Before the likes of Defeater, Touché Amoré, the Ghost Inside, Counterparts, Being As An Ocean and many more became the new faces of melodic, emotional hardcore, there were upperclassmen who were setting the stage.” Viitattu April 27, 2015.
 15. Archived copy indievisionmusic.com. Arkistoitu November 17, 2015. Viitattu September 3, 2017.
 16. Album Review: Being As An Ocean – "Being As An Ocean" July 2, 2015. New Noise Magazine. Viitattu October 6, 2016.
 17. Being As An Ocean: Being As An Ocean - Mind Equals Blown mindequalsblown.net. Arkistoitu huhtikuu 21, 2016. Viitattu March 18, 2017.
 18. Dreambound: Interview with Being As An Ocean (May 2012) facebook.com. Viitattu March 18, 2017.
 19. Being As an Ocean - Chart history - Billboard billboard.com. Viitattu March 18, 2017.
 20. ARIA Albums: John Farnham And Olivia Newton-John Have No 1 Album For 2nd Week July 11, 2015. Noise11. Viitattu July 11, 2015.
 21. Offizielle Deutsche Charts - Offizielle Deutsche Charts offiziellecharts.de. Viitattu March 18, 2017.
 22. Being As An Ocean performance filmed days after Paris attacks featured in French film - Features - Alternative Press altpress.com. Viitattu January 18, 2018.
 23. Niko Kuusela: Being As An Ocean julkaisi uuden musiikkivideon ”Lost” kaaoszine.fi. 01.11.2021. Viitattu 2.11.2021.