Explosions in the Sky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Explosions in the Sky
Tiedot
Toiminnassa 1999–
Tyylilaji post-rock, instrumentaalirock
Kotipaikka Austin, Texas, Yhdysvallat
Jäsenet

Munaf Rayanikitara
Mark Smithkitara
Michael Jamesbasso, kitara
Chris Hraskyrummut

Levy-yhtiö

Temporary Residence Limited
Bella Union
Sad Loud America

Aiheesta muualla
explosionsinthesky.com

Explosions in the Sky on teksasilainen post-rock-yhtye, joka on tullut tunnetuksi tunteisiin vetoavasta musiikistaan, inspiroivista sävellyksistään, ja intensiivisistä live-esiintymisistään.

Yhtye perustettiin vuonna 1999, jolloin sen nimi oli vielä Breaker Morant. Nimi oli viittaus australialaiseen kansansankariin, Harry "Breaker" Morantiin. Explosions in the Skyn nykyinen nimi perustuu rumpali Chris Hraskyn kommenttiin kaupungilta kuuluneista ilotulituksista yhtyeen nauhoitettua ensimmäisen raitansa, Remember Me as a Time of Dayn.[1]

Explosions in the Skyllä ei ole laulajaa, joten sen kappaleet ovat lähes poikkeuksetta instrumentaalisia. Yhtyeen jäsenet ovat kommentoineet lauluelementin jättämistä pois Austin City Limitsin haastattelussa. Kitaristi Munaf Rayanin mukaan se ei yksinkertaisesti tuntunut heistä sopivalta, johon rumpali Chris Hrasky tarkensi perustelemalla, että Explosions in the Skyn jäsenet kuuntelivat perustamisensa aikoina muita instrumentaaliyhtyeitä. Tästä he saivat idean olla ilman keulakuvaa, jolloin kaikki jäsenet voivat osallistua paremmin kappaleiden tekoon.

Yhtyeen viimeisin levy, Take Care, Take Care, Take Care ilmestyi huhtikuussa 2011.

Muut esiintymiset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Michael Chamy. "Born on the Fourth of July", The Austin Chronicle, 24.10.2003. Luettu 2008-06-06. 

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]