Beau Weaver

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Beau Weaver
Beau Weaver 2020.png
Henkilötiedot
Koko nimi Beauregard Rodriquez Weaver
SyntynytYhdysvallat Oklahoma
Näyttelijä
Aktiivisena 1984–
Merkittävät roolit Teräsmies
(Teräsmies)
Herra Fantastinen
(Ihmeneloset)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Beauregard Rodriquez Weaver (s. Oklahoma) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka oli muun muassa Teräsmiehen äänenä hahmon 1980-luvun nimikko animaatiosarjassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weaver vietti lapsuutensa Tulsassa ja aloitti työskentelemään aluksi freelancerina useiden eri radiokanavien parissa 1960- ja 1970-luvulla. Hän on ollut Yhdysvaltojen radiopersoonana 1970- ja 1980-luvulla muun muassa popasemien, kuten Los Angelesissa KHJ:llä, San Franciscossa KFRC:llä, San Diegossa KCBQ:lla ja Dallasin KNUS:llä. Erityisesti 1980-luvun alussa Weaver oli muun muassa juontajana Transtar Radio Networkilla ja samoihin aikoihin Weaver ryhtyi tekemään äänirooleja piirrettyihin, mainosjuontoja televisiomainoksiin, sekä elokuvien trailereihin.

Weaver asuu Los Angelesissa, jossa hän on menestyneimpiä ääninäyttelijöitä. Weaveria kuullaan päivittäin useiden televisio- ja elokuvamainosten kertojaäänenä. 2000-luvulla hän on tehnyt harvemmin äänirooleja animaatioihin. Weaver muun muassa valittiin Texas Radio Hall of Fameen vuonna 2003.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.