Beats and Styles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Beats and Styles
DJ Control Pori Jazzeilla vuonna 2010.
DJ Control Pori Jazzeilla vuonna 2010.
Tiedot
Toiminnassa 2000–
Tyylilaji dance, poprock
Kotipaikka  Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

DJ Alimo, laulu // DJ Controllaulu, kitara, basso, levysoitin, koskettimet, lyömäsoittimet

Levy-yhtiö

Tunne
Epic

Beats and Styles on suomalainen dance/pop/rock-yhtye, joka laulaa englanniksi ja jonka taustalta löytyy tuottajakaksikko DJ Alimo (laulu, sanoitus, ja sävellys) ja DJ Control (kitara, laulu ja samplaus), oikeilta nimiltään Asmo Soivio ja Jaakko Manninen. Yhtye on tehnyt yhteistyötä useiden artistien, kuten Michael Monroen, Andy McCoyn, Toni Wirtasen, Elastisen ja Raymond Ebanksin kanssa.

Yhtyettä luotsaa DJ Alimo, Controlin keskittyessä uuteen projektiinsa Jutty Ranx.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye aloitti duona, johon kuului Controlin lisäksi DJ Alimo eli Asmo Soivio. Alimo ja Control aloittivat uransa DJ:nä ja klubipromoottoreina. Vuonna 2000 he saivat oman klubikulttuuriin keskittyvän tv-ohjelman Helsingin aluetelevisiolle. Heitä alkoi yhä enemmän kiehtoa musiikin tekeminen ja he tekivät drum'n'bass-musiikkia soolona ja myöhemmin suomenkielistä musiikkia Alimo&Control-nimellä. Alimo&Control-projektin tunnetuimmaksi kappaleeksi nousi "Tarkkaillaan", jossa solistina toimi Kemopetrol -yhtyeestä tuttu Laura Närhi. He Julkaisivat vielä Alimo&Control-nimellä albumin "Biitit Ja Tyylit FM" vuonna 2001, sekä pari englannin kielistä singleä vuonna 2002, kunnes he myöhemmin vuonna 2002 julkaisivat uudistetun version kappaleestaan "Anthem" Beats And Styles-nimellä. Vuonna 2003 Alimo ja Control tekivät ensimmäisen Beats And Styles-nimellä julkaistun albumin, This is... Beats and Styles, josta suosituimmiksi nousivat kappaleet "Dynamite" ja "Girls' Anthem".

Vuonna 2004 kaksikko julkaisi albumin We're Not Ready Yet jolta suurimmaksi hitiksi nousivat Michael Monroen ja Alimon laulama "Renegades" sekä "Fire" ja "Dance, Dance, Dance". Vuonna 2005 ilmestyi albumi Everything is Everything, jolta menestyivät "Invitation to the Dancefloor" ja albumin nimikappale "Everything is Everything", jonka musiikkivideo kuvattiin Prypjatissa Tšernobylin lähellä. Beats and Styles voitti myös vuoden 2005 Muuvi-musiikkivideokilpailussa pronssisen palkinnon sekä erikoismaininnan tuotteliaasta ja laadukkaasta videotuotannosta. Yhtyeen musiikkia on julkaistu muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Ukrainassa, Ranskassa, Italiassa, Britanniassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa, mutta toistaiseksi duo ei ole onnistunut tekemään kansainvälistä läpimurtoa.

Beats and Styles julkaisi neljännen albuminsa "Walk, Don't Talk" 14.2.2007. Levyn ensimmäinen single oli "Ocean Wave", jossa vierailevana artistina on Michael Monroe Hanoi Rocks -yhtyeestä. "Ocean Wave" -video on kuvattu Fuerteventuralla, ja sen on ohjannut Kusti Manninen. Yhtye osallistui myös Suomen euroviisukarsintoihin kappaleella "See the Signs", mutta jäi äänestyksessä viimeiseksi.

Kokoelmalevy "Straight Forward" julkaistiin vuonna 2008 ja siinä oli kaksi uutta kappaletta, Elastisen kanssa tehty "You Got The Light" sekä "Straight up".

Alimo ei ollut enää mukana bändin syyskuussa 2009 ilmestyneellä "Schizosonics"-levyllä eikä esiintynyt bändin keikoilla ennen vuoden 2014 loppupuolta. Controlin Hymy-lehdelle[1] antaman haastattelun mukaan Alimo "ei halunnut lähteä uuden levyn poppimeininkiin".

Schizosonics levyn isoimmaksi singleksi on noussut amerikkalaisen Justin Taylorin kanssa tehty kappale "Friend". Beats and Styles teki levystä maailmanlaajuisen levytyssopimuksen italialaisen Time Records -levymerkin kanssa.

Beats and Styles teki paluun vuonna 2017 Still Alive-singlen muodossa. Beats and Styles-kokoonpanossa vaikuttaa nykyään uusia jäseniä kuten kitaristit Shiegeki Tamura ja Markku Metsola.[2] [3]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]