Bear Grylls

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bear Grylls vuonna 2012.

Edward Michael "Bear" Grylls (s. 7. kesäkuuta 1974) on brittiläis-irlantilainen seikkailija, kirjailija, motivaatiopuhuja ja tv-juontaja. Hän on tullut tunnetuksi Discovery Channelilla esitetystä sarjasta Hiuskarvan varassa (Ultimate Survival, Iso-Brit. ja USA Man vs. Wild). Grylls on yksi kaikkien aikojen nuorimmista Mount Everestin huipulle kiivenneistä. Hän oli tuolloin 23-vuotias Ison-Britannian armeijan erikoisjoukkojen sotilas.

Gryllsin isä oli konservatiivipuolueen pitkäaikainen parlamenttiedustaja Sir Michael Grylls (1934–2001) ja äiti Sarah (o.s. Ford). Myös useat Gryllsin iso- ja esivanhemmat saavuttivat huomattavaa tunnettuutta eri elämänalueilla. Vuonna 2000 Bear Grylls avioitui Shara Cannings Knightin kanssa. Heillä on kolme poikaa: Jesse, Marmaduke ja Huckleberry.

Kritiikki liittyen Hiuskarvan varassa -ohjelmaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2007 paljastettiin, että ohjelman kaikki tilanteet eivät olleet aitoja, esimerkiksi[1][2][3][4]

  • Grylls vietti öitä hotelleissa vaikka katsojille väitettiin, että hän on yksin erämaassa.
  • Eräässä jaksossa hän yritti ratsastaa villihevosilla, mutta ne olivat oikeasti kesyjä ja ne oli tuotu autoilla läheiseltä tallilta.
  • Sarjassa esitettiin tulivuorenpurkaus. Oikeasti laava olikin sulatettua kivihiiltä ja "myrkkykaasut" tehtiin savukoneella.
  • Katsojille näytettiin, kuinka "karhu" liikuskelee Gryllsin majan lähistöllä. Oikeasti se oli ohjelman työryhmän jäsen karhupuvussa.

Paljastukset raivostuttivat Isossa-Britanniassa ja ohjelma jouduttiin hyllyttämään muutamaksi viikoksi. Jaksoja jouduttiin muokkaamaan ja lisäksi Grylls joutui pyytämään julkisesti anteeksi. Suomessa näytettiin kyseisiä jaksoja vuonna 2009, mutta niiden alussa oli tiedotus, jossa mainittiin että kaikki tilanteet eivät ole aitoja turvallisuussyistä. Vaikka uusia jaksoja tehdään edelleen, Gryllsin maine on kärsinyt kohusta. Uusia jaksoja esitetään nykyisin Isossa-Britanniassa Channel 4-kanavalla ja Discovery-kanavalla.

 

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.