Luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä hahmoista

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Barney Stinson)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä päähenkilöistä.

Ted Mosby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ted Mosby, koko nimeltään Theodore Evelyn Mosby (s. 25.4.1978) on Ensisilmäyksellä-televisiosarjan päähenkilö, jota näyttelee Josh Radnor. Ted Mosby asuu New Yorkissa ja on ammatiltaan arkkitehti. Alun perin hän on kotoisin Ohiosta ja yliopisto-opintonsa hän suoritti Wesleyan Universityssä. Tedin läheisimpiä ystäviä ovat Marshall Eriksen (Jason Segel), Lily Aldrin (Alyson Hannigan), Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) sekä Barney Stinson (Neil Patrick Harris). Ted melkoinen romantikko ja jaksaa jokaisen naisen kohdalla uskoa tavanneensa sen oikean. Tedillä on kaksi lasta, tytär Penny ja poika Luke. Tedin vanhemmat ovat Virginia ja Alfred Mosby, ja hänellä on yksi sisar, Heather.

Lily Aldrin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lily Aldrin (s. 22. maaliskuuta 1978) on Alyson Hanniganin näyttelemä hahmo. Lily asuu New Yorkissa puolisonsa Marshall Eriksenin ja ystäviensä Robin Scherbatskyn, Ted Mosbyn sekä Barney Stinsonin kanssa. Lily opiskeli Wesleyan Universityssä ja on ammatiltaan lastentarhanopettaja, joskin hän on aina haaveillut taiteilijan urasta. Lily osaa olla herkkä ja rauhaarakastava, mutta kun hän suuttuu, ei se jää kenellekään epäselväksi.

Lilyn vanhemmat ovat Janice ja Mickey Aldrin. Lilyllä ei ole sisaruksia.

Marshall Eriksen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marshall Eriksen (s. 1978) on Ted Mosbyn paras ystävä. Hahmoa näyttelee Jason Segel. Marshall on naimisissa Lily Aldrinin kanssa ja asuu New Yorkissa, joskin hän on kotoisin Minnesotasta. Marshall on ammatiltaan juristi ja haaveilee voivansa auttaa maapalloa työnsä kautta. Luonteeltaan Marshall on iloinen, lojaali ja hassutteleva. Marshall on opiskellut Wesleyan Universityssä, jossa hän tapasi myös vaimonsa Lilyn ja ystävänsä Tedin.

Robin Scherbatsky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roxanne "Robin" Scherbatsky (s. 23. heinäkuuta 1980) on Cobie Smuldersin näyttelemä hahmo. Hänen parhaita ystäviään ovat Ted Mosby, Barney Stinson, Lily Aldrin ja Marshall Eriksen. Robin on kotoisin Kanadasta, mistä hänen ystävänsä jaksavat hänelle alituiseen vitsailla. Robin työskentelee uutisankkurina ja nuoruudessaan hän oli poptähti. Robin harrastaa ampumista ja on kiinnostunut jääkiekosta.

Hänen vanhempansa ovat Genevieve Scherbatsy ja Robin Scherbatsky Sr. Robinilla on yksi sisko, Katie.

Barney Stinson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barney Stinson on Neil Patrick Harrisin esittämä roolihahmo. Barney viettää vilkasta poikamieselämää New Yorkin yössä ja aiheuttaa päänvaivaa ystävilleen Ted Mosbylle, Lily Aldrinille, Marshall Eriksenille sekä Robin Scherbatskylle.

Barneyllä on erittäin vilkas seksielämä ja hän vikittelee naisia keksimällä itselleen useita erilaisia hahmoja, jotka vetoavat naisiin. Hänen juttunsa ovat lähes aina yhden yön kestäviä ja hänellä on useita keinoja naisten karkottamiseen. Vaikka hän näyttääkin useimmiten vain kovan ulkokuorensa, on hänellä kuitenkin pehmeämpikin puoli.

Barney on innokas puvun käyttäjä, ja häntä näkee harvoin ilman pukua. Hän pitää viskistä, sikareista, sekä erityisesti seksistä.

Barney jakaa mielellään tietouttaan naisasioissa, ja hän onkin kehitellyt monia teorioita erilaisiin asioihin.

Tracy Mosby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tracy Mosby os McConnel on Cristin Miliotin esittämä roolihahmo. Tracy on Tedin vaimo ja Pennyn ja Luken äiti. Tracy oli ennen bändissä ja soitti bassoa, hän oli suhteessa erään Maxin kanssa mutta tämä menehtyi. Sen jälkeen Tracy seurusteli Louisin kanssa minkä kanssa ei ollut onnellinen. Tämä kosi Tracyä mutta Tracy kieltäytyi. Piaan Tracy tapasi Tedin ja he alkoivat seurustelemaan. Piaan he menivät naimisiin. Kuitenkin Tracy menehtyi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]