Luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä hahmoista

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Barney Stinson)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä päähenkilöistä.

Ted Mosby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theodore "Ted" Evelyn Mosby (s. 25.4.1978) on sarjan päähenkilö, jota näyttelee Josh Radnor. Toivoton romantikko, joka etsii lähes koko sarjan elämänsä rakkautta josta ilmenee vihjeitä pitkin sarjaa ja joka lopulta paljastuu muusikko Tracy McConelliksi. Tedillä on usein tarve olla korrekti, ja hän usein korjaa muita ihmisiä. Ted on ammatiltaan arkkitehti, ja myöhemmin sarjassa hän alkaa opettamaan arkkitehtuuria yliopistossa. Asuu New Yorkissa yhdessä ystäviensä Marshallin ja Lilyn kämppiksenä ja on alun perin kotoisin Ohiosta. Yliopiston hän suoritti Wesleyan Universityssä. Tedin läheisimpiä ystäviä kämppistensä lisäksi ovat Robin (Cobie Smulders) sekä Barney (Neil Patrick Harris). Ted saa lopulta kaksi lasta Tracyn kanssa, tyttären Pennyn ja pojan Luken. Tedin vanhemmat ovat Virginia ja Alfred Mosby, ja hänellä on yksi sisar Heather.

Lily Aldrin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lily Aldrin (s. 22. maaliskuuta 1978) on Alyson Hanniganin näyttelemä hahmo. Lily asuu New Yorkissa puolisonsa Marshall Eriksenin ja ystäviensä Robinin, Tedin sekä Barneyn kanssa. Lily opiskeli Wesleyan Universityssä ja on ammatiltaan lastentarhanopettaja, joskin hän on aina haaveillut taiteilijan urasta. Lily osaa olla herkkä ja rauhaarakastava, mutta kun hän suuttuu, ei se jää kenellekään epäselväksi. Lilyn vanhemmat ovat Janice ja Mickey Aldrin, joista isäänsä tämä vihasi pitkään tämän omistautuessa liikaa lautapeliuralleen. Lily kärsi eräässä vaiheessa ostoriippuvuudesta, ja oli velkaa useille tahoille luottokorttiensa rajojen ylitettyä. Lily on tunnettu pitkästä ja erikoisesta parisuhteestaan Marshalliin, ja molemmat tuntevatkin toisensa liian hyvin. Saa lapsen, Marvin Waitforit Eriksenin, Marshallin kanssa.

Marshall Eriksen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marshall Eriksen (s. 1978) on Lilyn mies ja Tedin paras ystävä. Hahmoa näyttelee Jason Segel. Marshall asuu New Yorkissa, joskin hän on kotoisin Minnesotasta. Marshall on ammatiltaan juristi ja haaveilee voivansa auttaa maapalloa työnsä kautta. Luonteeltaan Marshall on iloinen ja herkkä, sekä turhan kohtelias (tämän on toisinaan esimerkiksi pakko tervehtiä jokaista vastaantulijaa jopa äärimmäisessä kiireessä). Tämä myös yrittää miellyttää kaikkia tavalla tai toisilla, ja keksii tämän takia jopa uusia sanoja ettei tämän tarvitsisi loukata toista. Marshall on tunnettu myös pitkästä ja erikoisesta parisuhteestaan Lilyyn, ja molemmat tuntevatkin toisensa liian hyvin. Marshall on opiskellut Wesleyan Universityssä, jossa hän tapasi myös vaimonsa Lilyn ja ystävänsä Tedin. Marshallilla on kolme veljeä, edesmennyt isä ja äiti. Tämän veljen toisinaan kiusasivat Marshallia tämän lapsuudessaan. Saa lapsen, Marvin Waitforit Eriksenin, Lilyn kanssa. Marshall harrastaa koripalloa.

Robin Scherbatsky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roxanne "Robin" Scherbatsky (s. 23. heinäkuuta 1980) on Cobie Smuldersin näyttelemä hahmo. Hahmo saapuu sarjaan ensimmäisessä jaksossa, jolloin Ted alkaa seurustella tämän kanssa. Hänen parhaita ystäviään ovat Ted, Barney, Lily ja Marshall. Robin on kotoisin Kanadasta, mistä hänen ystävänsä jaksavat hänelle alituiseen vitsailla. Robin tunnetaan myös kyynisyydestään ja yrityksestään olla maskuliinisempi nainen, mutta oppii pääsemään niistä eroon ystäviensä opastuksella. Robin työskentelee uutisankkurina ja nuoruudessaan hän oli kuuluisa poplaulaja Robin Sparkles. Robin harrastaa ampumista ja on kiinnostunut jääkiekosta. Hänen vanhempansa ovat Genevieve Scherbatsy ja Robin Scherbatsky Sr., jota Robin yrittää miellyttää olemalla miehisempi. Robinilla on yksi sisko, Katie. Robin on seurustellut Tedin lisäksi Barneyn kanssa vakavasti, mutta he erosivat tajutessaan olevansa liian samanlaisia.

Barney Stinson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barnabus "Barney" Stinson on Neil Patrick Harrisin esittämä roolihahmo. Barney viettää vilkasta poikamieselämää New Yorkin yössä ja aiheuttaa päänvaivaa ystävilleen. Barney on joukon sanavalmis koomikko, joka pitää yllä naistenmiehen roolia. Lähes aina jonkin ongelman sattuessa Barney ratkoo sen ongelman kohteen selän takana. Barneyn kuoren alla tämä pakahduttaa tunteitaan, mm. rakastumistaan Robiniin, eikä halua kenenkään saavan selville niitä. Barney työskentelee pankissa, ja on erittäin rikas. Hän ei koskaan paljasta työnkuvaansa edes lähimmille ystävilleen, jotka alituiseen tätä ihmettelevät. Barney on tunnettu seksielämästään ja hän vikittelee naisia keksimällä itselleen useita erilaisia rooleja ja "pokauslaineja". Hänen juttunsa ovat lähes aina yhden yön kestäviä ja hänellä on useita keinoja naisten karkottamiseen. Vaikka hän näyttääkin useimmiten vain kovan ulkokuorensa, on hänellä kuitenkin pehmeämpikin puoli. Tämän jatkuva puvunkäyttö on yksi Barneyn tavaramerkeistä, ja Barney omistaakin niitä pilvin pimein. Vain muutamassa jaksossa Barney nähdään ilman pukua. Barney tunnetaan myös muutamista lausahduksistaan, kuten Suit up! (suom. Puku päälle!) ja This is going to be, wait for it, legendary! (suom. Tämä tulee olemaan, odottakaa, legendaarista!). Barney omistaa myös Brocode (suom. Velikoodi) -kirjan, joka kertoo mitä saa ja mitä ei saa tehdä ollessaan jonkun "veli".

Tracy Mosby (o.s. McConnell)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tracy Mosby (o.s. McConnell) on Cristin Miliotin esittämä roolihahmo. Tracy on Tedin vaimo, sekä Pennyn ja Luken äiti. Tracystä nähdään vihjeitä pitkin sarjaa, mutta lopulta tämä paljastuu. Ted huomaamattaan on Tracyn lähettyvillä, esimerkiksi tämän kämppäkaverin luona tai bussipysäkillä muutaman metrin päässä Tracystä. Tracy oli ennen hääbändin basisti. Hän oli suhteessa Maxin kanssa mutta tämä menehtyi, jonka jälkeen Tracy seurusteli Louisin kanssa kenen kanssa ei ollut kuitenkaan onnellinen. Tämä kosi Tracyä mutta Tracy kieltäytyi. Pian Tracy tapasi Tedin ja he alkoivat seurustelemaan, mennen lopulta menivät naimisiin. Kuitenkin Tracy menehtyi tuntemattomaan sairauteen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]