Barbara Hutton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Barbara Hutton 18-vuotiaana.

Barbara Woolworth Hutton (14. marraskuuta 191211. toukokuuta 1979) oli yhdysvaltalainen perijätär ja seurapiirihenkilö, jonka isoisä oli Woolworth’s-myymäläketjun perustaja Franklin Winfield Woolworth. Vaikean elämänsä takia Hutton sai julkisuudessa nimityksen ”rikas tyttörukka” (engl. poor little rich girl).[1]

Perijättären isä oli maanisuuteen asti naistenmies, joka ajoi käytöksellään vaimonsa itsemurhaan 1918, kun Barbara oli tuskin kouluikäinen. Isä siirsi tyttärensä tuolloin sukulaisten kasvatettavaksi. Onneton lapsuus loi pohjan onnettomalle elämälle.[2]

Hutton oli naimisissa yhteensä seitsemän kertaa vuosina 1933–1966. Kaikki liitot päättyivät eroon alle viidessä vuodessa, lyhyin vain 53 päivän jälkeen. Hänen aviomiehiinsä kuului prinssejä, kreivejä ja paroneita.[1] Kuuluisin puolisoista oli elokuvatähti Cary Grant, jonka kanssa perijätär oli aviossa 1942–1945. Aika Grantin kanssa oli Huttonin elämän onnellisimpia, tärkeältä osaltaan siksi, että näyttelijä todella rakasti Huttonia eikä hakenut suhteesta häneen esimerkiksi taloudellista hyötyä. Heidän odotuksensa perhe-elämän suhteen olivat kuitenkin eriävät, mikä ajoi lopulta heidät avioeroon. Kaikista muista puolisoista poiketen Grant ei ottanut erossa rahaa entiseltä vaimoltaan.[2] Vuosina 1955–1959 Hutton oli naimisissa saksalaisen tennispelaajan ja paroonin Gottfried von Crammin kanssa.

Hutton kärsi alkoholismista ja harrasti nuoria miehiä, joille jakoi avokätisesti lahjoja. Hän menetti ainoan lapsensa lento-onnettomuudessa 1972, mikä pahensi entisestään hänen alkoholismiaan. Perijättären viimeiset vuodet olivat epäedullisten liiketoimien ja runsaskätisen anteliaisuuden seurauksena taloudellisesti melko niukat.[1] Rahapulassaan hän joutui myymään kiinteistöjään ja korujaan alihintaan[2]. Hutton kuoli sydäninfarktiin 66-vuotiaana.

Onnettoman perijättären elämästä on kirjoitettu useita kirjoja. Charles Jarrottin ohjaamassa elämäkertaelokuvassa Rikas tyttörukka (Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story, 1987) Farrah Fawcett esittää nimiroolin[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c ”Barbara Hutton”. Spiritus-Temporis.com. Viitattu 7.3.2009.
  2. a b c Jeff Woloson: ”Barbara Hutton”. Divas. The Site. Viitattu 7.3.2009.
  3. Rikas tyttörukka Elonetissa. Viitattu 6.3.2009. Elokuva on toteutettu televisiotyönä.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • C. David Heymann: Poor Little Rich Girl: The Life and Legend of Barbara Hutton. 1984.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.